Sari la conținut

Cine este Alina-Maria Binder, viitoarea soție a prințului Nicolae

Nepotul Regelui Mihai și-a anunțat în cursul zilei de luni logodna cu iubita sa Alina Maria Binder. Nicholas de Roumanie Medforth Mills a dezvăluit într-o postare pe Facebook că a cerut-o în căsătorie în urmă cu o lună, în timpul vacanţei pe care au petrecut-o în Marea Britanie. Nunta urmează să aibă loc în vara anului 2018.

20992788_1379311275498006_3005467084207174699_n

Foto: Facebook

”Alina este o persoană foarte specială pentru mine şi îmi doresc ca împreună să păşim într-un nou şi asumat capitol al vieţii noastre ... De asemenea, suntem încrezători că valorile morale pe care le-am moştenit de la familiile noastre vor constitui piatra de temelie a unui viitor fericit împreună”, a scris Nicholas Medforth-Mills. ”Am cerut acordul părinţilor domnişoarei Binder, aceştia dându-ne încuvinţarea şi bucurându-se alături de noi. De asemenea, am împărtăşit fericita veste bunicului meu, Majestatea Sa Regele Mihai şi familiei. Suntem încântaţi că am primit binecuvântările şi mesajele Lor de felicitare”, a mai scris fostul principe.

20953004_1379311222164678_4366278746346546347_n

Foto: Facebook

Alina-Maria Binder are 29 de ani și e absolventă a Şcolii de Muzică şi Arte Plastice din Bucureşti şi a Colegiului Naţional I.L. Caragiale. Logodnica fostului principe a studiat la Academia de Studii Economice (ASE) şi a absolvit un master în Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană la SNSPA.  Potrivit datelor publicate pe pagina de Facebook, Alina-Maria Binder a lucrat ca PR Asociaţia Aviatorilor și, în prezent, tânăra urmează un curs pentru a obţine certificare ca însoţitor de zbor. 

Alina-Maria Binder a atras atenția presei în urmă cu 6 ani, atunci când s-a aflat că avea o relație cu Sebastian Blaga, fiul liberalului Vasile Blaga. Relația celor doi a durat 6 ani, timp în care cei doi au locuit în Germania.

Fostul principe Nicolae și Alina-Maria Binder au apărut în public pentru prima dată împreună în 2016, la botezul copilului Prinţului Jean de Orléans. Însă, cei doi se cunoşteau de mai multă vreme. În septembrie 2014, Alina Binder l-a susţinut pe fostul principe cu o donaţie de 500 de lei pentru Triathlonul pentru promovarea lecturii.

Fostul principe Nicolae are 32 de ani şi a intrat în atenţia opiniei publice în 1992, când l-a însoţit pe Regele Mihai, în prima vizită în România, după exilul impus de regimul comunist.

În urmă cu doi ani, lui Nicholas i-a fost retras titlul şi a fost exclus din linia de succesiune la Tronul României.  Nu a fost însă dat un motiv clar, dar se lăsa de înţeles că stilul de viaţă al lui Nicolae ar fi dus la luarea deciziei. 

La momentul respectiv, presa a scris că Regele Mihai a luat această decizie din cauză că Nicolae ar fi lăsat-o însărcinată pe fosta iubită, Nicoleta Cîrjan, și a refuzat să recunoscă copilul. Nicolae chiar a cerut în instanţă efectuarea unui test de paternitate, test refuzat de mama copilului.