Ciolacu, criticat după ce s-a arătat dispus să negocieze cu sindicatele: Un politician care se respectă nu face invitații pe Facebook

Vali Chisoceanu Data publicării:
Marcel Ciolacu face declarații.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Liderii de sindicat din educație îi dau o replică dură liderului PSD Marcel Ciolacu, după ce acesta s-a arătat dispus să negocieze cu sindicatele în acest weekend în speranța că va fi evitată greva generală de luni, 22 mai. ”Nu suntem prieteni ca să avem genul acesta de comunicare. Este doar un mesaj de PR”, spune la podcastul Digi Context Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret.

„Sunt emoționat! (de mesajul lui Marcel Ciolacu de pe Facebook n.r.) Nu vă supărați, negocierile nu se poartă pe Facebook, invitațiile nu se fac pe Facebook. Nu suntem prieteni ca să avem genul acesta de comunicare. Discutăm instituțional. O discuție între Guvernul României, reprezentanți ai Parlamentului României si instituțiile sindicale. Discuțiile se poartă la Palatul Victoria sau la Ministerul Educației cu prezența lor, nu cu invitații pe Facebook.”, spune Marius Nistor la podcastul Digi Context.

În mesajul său, viitorul premier Marcel Ciolacu le atrăgea atenția că „această grevă produce haos nu numai în activitatea școlii, ci și în viețile a milioane de familii.”

În replică, Marius Nistor îl acuză pe liderul PSD că haosul a fost provocat de politicieni, având în vedere că încă din luna decembrie a anului trecut, sindicatele au avertizat că vor exista proteste „Îndrăzneala aceasta de a arunca vina pe umerii cadrelor didactice în privința declansării acestei acțiuni de protest... haosul l-au declanșat ei. Din decembrie știau de așa ceva. Nu au venit cu nicio soluție. Este inacceptabilă o astfel de poziție. Așa cum nu acceptăm să creeze disensiuni între noi, părinții și elevi.”, afirmă liderul de sindicat.

În opinia lui Marius Nistor, mesajul viitorului premier Marcel Ciolacu este unul doar de PR. Mai mult, liderul de sindicat spune că liderul PSD nici măcar nu i-a invitat oficial la vreo discuție în acest weekend.

„Există posibilitatea unei întâlniri luni, ceea ce s-a discutat la ultima întâlnire de la Palatul Victoria (întâlnirea de miercuri, 17 mai n.r). Este mesajul pe care l-a transmis atunci premierul Ciucă. Deci nu există nimic altceva. Deci un politician care se respectă nu face invitații pe Facebook și nu vine cu astfel de mesaje.”, precizează Marius Nistor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri