Ciolacu, la întrevederea cu ministrul azer al Economiei: Am insistat pentru deschiderea unei rute directe de zbor Baku-Bucureşti

Data publicării:
Marcel Ciolacu, președintele PSD, participă la evenimentul de lansare a versiunii în limba română a "Cartei Albe a IMM-urilor din România", în București, joi 6 octombrie 2022.
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. Foto: George Călin/Inquam Photos

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit luni cu ministrul azer al Economiei, Mikayil Jabbarov, cu care a discutat despre proiectele privind colaborarea în domeniul energetic. În cadrul întrevederii, șeful PSD a insistat pentru deschiderea unei rute directe de zbor Baku-Bucureşti, dar şi a unei legături de feribot între cele două ţări.

„Azerbaidjan este primul partener economic al României în Caucazul de Sud. Noile proiecte de energie vor conduce colaborarea noastră la un nivel superior. Aceasta este principala concluzie a întâlnirii pe care am avut-o astăzi cu ministrul azer al Economiei, Mikayil Jabbarov. În programul de guvernare pregătim deja scheme de ajutor pentru a facilita investiţiile companiilor în sectorul îngrăşămintelor şi cel al materialelor de construcţii, domenii în care firmele azere au o expertiză recunoscută pe plan internaţional. În final, am insistat ca, pe lângă proiectele majore din energie, îngrăşăminte şi construcţii, să fie avută în vedere deschiderea unei rute directe de zbor Baku-Bucureşti, dar şi a unei legături de feribot între cele două ţări”, a arătat Marcel Ciolacu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La rândul său, a arătat preşedintele Camerei Deputaţilor, partea azeră încurajează investitorii români să demareze proiecte în Azerbaidjan, mai ales în industria farmaceutică şi în sectorul agricol, notează Agerpres.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, se află luni şi marţi în vizită oficială în Republica Azerbaidjan, la invitaţia preşedintelui Adunării Naţionale a acestei ţări, Sahiba Gafarova. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri