Cîțu, replică pentru sindicaliștii protestatari: Anul acesta nu e nimeni dat afară, își primesc sporurile. Nu văd o problemă

Data actualizării: Data publicării:
premierul florin citu cy masca gesticuleaza pe holul parlamentului
Premierul Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu spune că anul acesta nimeni nu va fi dat afară din sectorul public și că toți bugetarii își vor primi sporurile, la nivelul din 2020. Cîțu a răspuns astfel la o întrebare a jurnaliștilor, legată de protestele sindicale din ultimele zile.

Asta fac sindicatele, încearcă să susțină angajații. Mesajul, de fiecare dată, pentru sindicate și angajații din sectorul bugetar e același: în 2020, când economia trecea prin cea mai mare criză din ultima sută de ani, când în sectorul privat au fost 1,4 de milioane de oameni în șomaj tehnic, oameni care plăteau taxe ca să susțină salariile din sectorul public, sectorul public a primit creșterea salarială normală, nu a fost nimeni dat afară. Anul acesta nu e nimeni dat afară, toată lumea își primeșe sporurile, își primește salariul la nivelul din 2020. Nu văd o problemă”, a spus Cîțu.

Sunt foarte mulți lideri sindicali - și aici e o surpriză și ar trebui să ne gândim ca societate: cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceiași de 30 ani? Acolo nu se întâmplă nimic. Peste tot se mai modifică, dar acolo sunt aceiași. Ar trebui să ne gândim cum funcționează lucrurile și poate în acest dialog social ne gândim cum ajung acolo”, a adăugat premierul.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri