Copiii până în 12 ani, scutiți de la carantinare și prezentarea unui test negativ Covid la întoarcerea în România

Data actualizării: Data publicării:
familie cu copii pe aeroport
FOTO: Getty Images

CNSU a adoptat în ședința de joi noua lista a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, dar și regulile de aplicare a carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din aceste țări. Astfel, potrivit deciziei, copiii de până în 12 ani sunt exceptați de la carantinare la venirea din state aflate în zonele galben și roșu.

Autoritățile române au crescut vârsta de la care copiii sunt exceptați de la măsura carantinării și obligativității prezentării unui test RT-PCR, de la 6 la 12 ani.

Măsura a fost validată joi, în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, și va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de joi, 23 septembrie, noua listă a țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Potrivit CNSU, Austria și Croația intră în zona roșie, iar în urma scăderii incidenței Grecia trece în zona galbenă.

Lista teritoriilor va intra în vigoare începând cu data de 26 septembrie, de la miezul nopții.

Tot joi, Guvernul a adoptat o hotărâre potrivit căreia nu mai este nevoie de testarea copiilor cu vârste între 6 și 12 ani în localitățile în care accesul la mai multe activități se face în baza certificatului verde.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri