CTP: Da' „vizili”, când ne ridică „vizili”? „Nește” ulei de floarea-soarelui n-a dat și doamna Harris, dacă tot a venit pe aici?

Data publicării:
ctp in emisiunea cap limpede
Ar trebui să ne gândim în ce situație am fi fost față de Rusia dacă era Dragnea președinte și Trump la Casa Albă, spune Cristian Tudor Popescu Foto: captură video Digi24

Mulți cetățeni români încă nu înțeleg ce înseamnă că suntem țară membră NATO și cred că apartenența la această alianță sau o vizită importantă precum cea a vicepreședintelui SUA, Kamala Harris, în România ar trebui să ne aducă neapărat niște avantaje materiale. Ar trebui să ne gândim în ce situație am fi fost noi, România, acum, dacă era Dragnea președinte și Trump la Casa Albă, în ce situație eram față cu Rusia? a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu, vineri seara, la Digi24.

Cristian Tudor Popescu condamnă atitudinea lașă a unora, care așteaptă ridicarea vizelor pentru SUA doar ca să fie siguri că se pot pune la adăpost, la o adică, tocmai în America, cât mai departe de război:

„Sunt destui cetățeni români care cred că au întrebat un singur lucru după vizita doamnei Kamala Harris, vicepreședintele SUA, în România: Da' vizili, când ne ridică vizili?  Ei vor să se ridice vizele pentru America. De ce? Pentru ca să poată fugi mai repede și mai ușor, din România în America, la „un caz de situație”. Păi, nu? De ce se fac pașapoarte acum în avalanșă și se scoate valută de la bancă și așa mai departe. De ce oare?

Sau măcar să întrebe: Domnule, dar nește ulei de floarea-soarelui n-a dat și doamna Harris, dacă tot a venit pe aici? Că uite, nu se mai găsește. Adică, ceva, să fi dat ceva și ea! Eu știu, măcar să fi spus că mai aduce niște soldați față de ăștia care sunt. Mai mulți! Să ne apere mai mulți.

Faptul că doamna Harris a spus că România va fi apărată, ca fiecare centimetru din NATO, credeți că impresionează prea multă lume pe aici? Ar trebui să ne gândim în ce situație am fi fost noi, România, acum, dacă era Dragnea președinte și Trump la Casa Albă, în ce situație eram față cu Rusia? Bineînțeles că este un mesaj esențial acesta și ar trebui să raționăm aici: ce nevoie ai de mai mulți soldați?

Am auzit chiar un general - mă rog, specializat în alte tipuri de „rachetă”, nu în astea balistice, general al armatei române - care a spus: ce, mă, 150 de soldați americani, ce facem cu ei? Și am mai pus și scutul ăla la Deveselu ca să-i întărâtăm pe ruși! General de „rachetă”.

Și dacă e un singur soldat american aici, pe teritoriu, și dacă nu e niciun soldat american pe teritoriul românesc, teritoriul românesc este teritoriu NATO. Acei soldați care se trimit aici - și sunt aproape 2.000 de soldați în clipa de față, deci nu e o cifră de colea și e un batalion de mare forță, Stryker, pe care l-a și pomenit doamna Harris, dar oricum nu contează acest număr, contează faptul că România este teritoriu NATO.

Ce sens avea să trimită NATO acum 50.000 de soldați în România, forță combatantă? N-are sens, nu știm unde va ataca NATO, dacă va ataca, cum... Acolo unde va ataca, dacă va ataca, România, Polonia, țările baltice, nu știm, acolo se vor concentra forțele NATO, dar deocamdată nu are sens. Dar e foarte bine că sunt aici acești 2.000 de soldați, cu tehnica aferentă”, a arătat CTP.

Partenerii noștri