Cum au fost găsite bucățile de dronă la Nufăru. Comandantul Garnizoanei Tulcea: „Se vede mai bine din aer”

Data publicării:
ID231557_INQUAM_Photos_Ovidiu_Micsik
Armata a găsit fragmente de drone rusești pe teritoriul României, la 2.5 kilometri de Plauru. FOTO: Inquam Photos

Comandantul Garnizoanei Tulcea, comandorul Antonel-Marian Vătămanu, a declarat că bucățile de dronă găsite miercuri în județul Tulcea au fost văzute din elicopter pe un deal la circa 2 kilometri sud de Nufăru, într-o zonă fără vizibilitate de la sol. Locul a fost izolat până la finalizarea anchetei.

„Se execută căutări, verificări, cercetări, conform procedurilor specifice Ministerului Apărării Naţionale. (...) Aceste bucăţi sunt localizate aproximativ la 2 km sud de localitatea Nufăru, pe un deal. Această zonă este greu vizibilă de pe zona terestră, se vede mai bine din aer. Din acest motiv, ele au fost văzute prima dată de elicopter, după care s-au deplasat echipele terestre la locul în care aparatul a lovit pământul. (...) Nu sunt restricţii, nu sunt pericole, nu sunt ameninţări, singura restricţionare este cea legată de această zonă, unde, până la momentul finalizării anchetei şi verificărilor, este absolut interzis accesul în zonă. (...) Momentan s-au identificat mai multe bucăţi de materiale, compozite, materiale metalice. Comisia specializată în identificarea acestor obiecte este în curs de cercetare şi încă nu vă pot da alte detalii”, a declarat comandorul Antoanel-Marian Vătămanu, potrivit Agerpres.

El a mai precizat că la acțiunile de căutare participă echipe mixte, formate din forţe de la Ministerul Apărării Naţionale, Flotila Fluvială, Regimentul 307 Infanterie Marină, divizioanele Flotilei Fluviale, DGIA, Ministerul Afacerilor Interne şi de la Serviciul Român de Informaţii.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat miercuri că în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, au fost găsite fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri. 

Căutările armatei au început după ce doi localnici au sunat la 112 și au anunțat că au văzut obiecte care cad în zona Nufăru.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri