Declaraţiile diferite ale şefilor DIICOT adâncesc misterul în dosarul Alexandrei Măceşanu. Singura certitudine pe care o au procurorii

Data actualizării: Data publicării:
felix banila Octav Ganea inquam.jpeg 2
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

A trecut o săptămână de când autorităţile au descins la casa în care a fost sechestrată Alexandra după 19 ore de când fata sunase de trei ori la 112. Pe zi ce trece apar noi întrebări la care nimeni nu are niciun răspuns. După fiecare declaraţie a autorităţilor, constatăm acelaşi lucru: tot ce ştim este că nu ştim, de fapt, nimic.

La o zi după ce poliţiştii au reuşit, după un lung şir de erori, să identifice locul în care Alexandra a fost sechestrată, ancheta a fost preluată de DIICOT Craiova.

După două zile de cercetări, procurorul- șef adjunct DIICOT, Georgiana Hosu, prezent la casa inculpatului unde percheziția era în desfăşurare, a declarat în acea dimineață că "s-au făcut pași în anchetă".

La aproape 10 ore de la această precizare, Georgiana Hosu a răspuns din nou întrebărilor jurnaliştilor, iar după alte trei zile procurorul- șef DIICOT, Felix Bănilă a susținut o conferință de presă despre această anchetă.

Cele mai importante pasaje din cele două declarații.

În seara zilei de 28.07, adjunctul DIICOT, Georgiana Hosu a anuntat prima certitudine din anchetă referitoare la minoră si anume ca Alexandra a fost în masina și în casa lui Gheorghe Dincă.

Apoi a menționat de asemenea că "la ora 12.00 inculpatul ar fi ucis-o pe minoră", trei zile mai târziu.

Şeful DIICOT a susținut însă că până până când nu sunt identificate niște elemente clare că fetele ar fi decedate, nu poate fi neglijată varianta ca acestea să fie în viaţă, iar cercetările se desfăşoară având în vedere ambele ipoteze.

Apoi, Georgiana Hosu a declarat că Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis victima atunci când a surprins-o cu telefonul în mână și ulterior i-ar fi incinerat corpul. Trei zile mai târziu, Felix Bănilă face precizarea că declarația inculpatului nu poate fi considerată o certitudine: „Nu putem să ne axăm exclusiv pe cuvântul inculpatului. A fost cooperant. Însă la momentul la care s-a încercat conducerea în teren cu inculpatul pentru a indicat locul în care ar fi ascuns/aruncat presupusele cadavrele, inculpatul a devenit confuz".

De asemenea, dacă pe 28.07 DIICOT anunța că în acel moment nu existau indicii că sunt şi alte persoane inplicate, trei zile mai târziu conducerea aceleiași instituții declara, întrebată dacă e acum posibilitatea să existe vreo rețea de proxenetism, că această posibilitate „este, nu o putem neglija”.

Așadar, dacă tragem linie, vedem că în acest moment, la şapte zile distanţă după ce poliţiştii au descins în casa lui Gheorghe Dincă, singura certitudine oferită de autorităţi cu privire la ce s-a întâmplat cu Alexandra a a fost că minora s-a aflat în maşina şi casa inculpatului.

Editare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri