Deficitul bugetar, ținut sub control cu vânzări de licențe 5G și de apă grea

Data actualizării: Data publicării:
Antena gsm 1

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) va analiza, la rectificare, oportunitatea demarării licitaţiilor 5G şi a vânzării apei grele din rezervele statului, pentru care speră să încaseze 2,3 miliarde lei şi astfel să se încadreze în deficitul de 3%.


'Conform corespondenţei cu Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii şi a celei cu Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, la elaborarea Legii bugetului de stat nr. 2/2018, au fost incluse venituri bugetare în valoare de 2,3 miliarde lei din încheierea licitaţiei privind benzile de frecvenţă 5G şi vânzarea de apă grea din rezerva statului', au declarat reprezentanţii MFP, potrivit Agerpres.ro.

Ei susţin că la momentul elaborării primei rectificări bugetare vor fi analizate trendul şi nivelul veniturilor şi cheltuielilor bugetare, precum şi progresele înregistrate pentru realizarea acestor două măsuri.

'În urma analizelor se va stabili oportunitatea menţinerii estimărilor privind aceste măsuri sau dacă vor fi identificate alte măsuri fiscal-bugetare astfel încât deficitul bugetar să nu depăşească 3% din PIB. Reiterăm faptul că Ministerul Finanţelor Publice îşi menţine angajamentul de încadrare a deficitului bugetar în ţinta asumată de 3%', menţionează sursa citată.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Sorin Grindeanu, a declarat, recent, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte o strategie pentru 5G.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri