Disperarea unei mame din Cluj a cărei fetițe de 4 ani a fost plimbată o săptămână între spitale, deși avea o infecție gravă

Data publicării:
simona rus

O tânără mamă din Cluj acuză medicii secției de Pediatrie 3 de la Spitalul de Copii din Cluj de nepăsare și lipsă de profesionalism, după ce a ajuns la urgențe cu fetița ei în vârstă de 4 ani, care tușea incontrolabil, relatează Monitorul de Cluj.

De Crăciun, Simona Rus a mers de urgență la spital cu micuța ei care nu se mai oprea din tușit, dar asistentele nu au crezut că fetița este bolnavă și ar fi tratat-o necorespunzător, susține clujeana.

„Am mers la camera de gardă de la Pedi 3, că deja era Crăciunul, nu aveam la cine apela. Acolo, după trei ore la rând, ne vede o doamnă doctor care inițial nu crede că fetița noastră are probleme. Mi-a spus că nu a tușit în cabinet. E drept, nu tușise. Am primit Eurespal sirop și aerosol cu Respisun. Venim acasă. După cinci zile de tratament, nicio îmbunătățire. Asta se întâmpla între Crăciun și Anul Nou. Tusea persista, nopți nedormite, epuizare. În 1 ianuarie cedăm și mergem înapoi la camera de gardă. Ne consultă un medic și nu se aude nimic la plămâni. Laringită o fi. Primim alte medicamente și mergem acasă, facem tratamentul conform indicațiilor”, a povestit Simona Rus într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Tratamentul a fost însă ineficient, iar copila a făcut febră mare și a început să verse. Speriată că micuța nu dădea semne de însănătoșire și că starea ei se agrava de la o oră la alta, mama s-a întors cu ea la spital.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Ne-au consultat într-o săptămână, pe numărate, 7 pediatri (fără a număra rezidenții). Nu am dat nimic, nimănui. Poate aș fi dat, ca recunoștință. Acum voi da, cu siguranță, telefoane și scrisori, ca să îi fac cunoscuți pentru neprofesionalism, pentru nepăsare, pentru superioritate, pentru faptul că am primit tratament demn de un spital specializat pe boli ale căilor respiratorii (Tantum verde spray și Maxitrol) timp de patru zile, trântite în mâna mea de către o asistentă plictisită și superioară, ca să i le administrez eu copilului. A tușit în spital de am trezit jumătate din palierul de pacienți. Nu ni s-a făcut nici o analiză pentru că nu era necesar. Suntem la Infecțioase acum pentru cel puțin șapte zile, pe antibiotice, intravenos pentru ca în Pedi 3 nu au fost necesare investigații unui copil de patru ani care își tușea plămânii și stomacul afară zi și noapte, slăbise un kilogram într-o săptămână, făcuse febră și vomase”, a spus femeia.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Cluj a declarat că până când femeia nu va face o sesizare, nu se pot face investigații privind modul în care a fost tratat cazul de medici. Simona Rus spune că intenționează să depună o plângere imediat ce va ieși din spital, unde este internată alături de copilul ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri