Dosar penal după ce o femeie gravidă a fost operată de hernie. Polițiștii s-au autosesizat în cazul de la Spitalul din Târgu Jiu

Data publicării:
sala de operatie spital
Dosar penal după ce o femeie gravidă a fost operată de hernie. Polițiștii s-au autosesizat în cazul de la Spitalul din Târgu Jiu. FOTO: Captură Digi24

Poliţiştii din Gorj s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu în cazul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde o femeie gravidă în nouă luni a fost operată de hernie.

”Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la o intervenţie chirurgicală efectuată de medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, asupra unei femei de 35 de ani, din oraşul Tismana, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj este abilitat să comunice următoarele: la data de 23 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj, s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu”, se arată într-o informare a IPJ Gorj.

Miercuri, şi Colegiul Medicilor din România a anunţat că face propriile verificări cu privire la acest caz, instituţia precizând că „sistemul medical din România, prin toate componentele lui, de la medici la autorităţi şi factori de decizie, instituţii, organizaţii, necesită o reformă profundă”, astfel încât riscul de apariţie a unor astfel de situaţii să fie diminuat.

Potrivit gorjexpress.ro, femeia în vârstă de 35 de ani nu știa că este gravidă în luna a noua, iar medicii care au consultat-o nu și-au dat seama că aceasta este însărcinată. După ce femeia a fost operată de hernie, medicii au depistat sarcina și s-a intervenit prin cezariană. Mama este acum internată la ATI, iar nou-născutul la Neonatologie. Femeia mai are acasă 2 fete gemene, în vârstă de 16 ani. Șefii SJU Târgu Jiu au dispus o anchetă internă pentru a afla cum a fost posibilă o asemenea eroare medicală majoră.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri