25 de minute de predare, 5 minute pauza. Planul Ministerului Educației pentru recuperarea materiei din zilele de grevă

Data publicării:
elevi pe trotuar, in fata scolii
25 de minute de predare, 5 minute pauza. Planul Ministerului Educației pentru recuperarea materiei din zilele de grevă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Trei săptămâni de grevă recuperate în trei zile - acesta este planul la care a lucrat Ministerul Educației. În unele școli, s-a făcut și un orar: 25 de minute de predare, 5 minute de pauză. Unii profesori încearcă astfel să recupereze banii pierduți în timpul grevei. Mai mult de atât, Ministerul Educației vrea anul acesta să îi plătească mai bine pe cei care vor supraveghea și corecta lucrările la examenele naționale. 

Ministerul Educației a anunțat școlile că pot recupera măcar o parte din materia pierdută din perioada grevei. Așa că unele școli au stabilit ora de curs la 25 de minute și pauza la 5.

Astfel, în programul 8.00 - 15.00, vor fi cam 14 ore de cursuri pentru elevi pe zi.

Profesorii vor să recupereze cam 42 de ore, care vor fi plătite. Ministerul a comunicat că se poate recupera doar o săptămână din iunie din timpul grevei, nu și cea din mai.

De asemenea, ministerul vrea să majoreze sumele pentru cadrele didactice supraveghetori sau care vor corecta lucrările la examenele naționale.

Astfel, la Evaluarea Națională 2023, vor primi 15 lei pentru o lucrare corectată, iar la Bacalaureat câte 18 lei. Sumele pentru asistenții supraveghetori la examene vor fi la Bacalaureat de 157 de lei pe zi, iar la Evaluarea Națională  145 lei pe zi.

Andreia Bodea: Exclus la Caragiale așa ceva! 

Directoarea Colegiului I. L. Caragiale, Andreia Bodea, a declarat la Digi24 că este exclus ca la acest liceu să se întâmple asta, deoarece înghesuiala de materie în acest fel este inutilă.

"Eu și colegii mei am luat decizia că noi nu vom recupera așa. Ora de 20 de minute e ca să ne întâlnim ca să ne vedem.

Eu și colegii mei am luat decizia că în acest ritm nu putem vorbi de recuperare, nu o vom face, înseamnă să punem pe drumuri copiii, să îi ținem ore întregi la școală.

Recuperarea e o problemă serioasa, nu o facem pe repede înainte.

Exclus la Caragiale așa ceva! Să venim acum cu această înghesuială de materie e absolut inutil", a declarat Bodea.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri