Sari la conținut

ADMITERE FACULTATE 2014. A început a doua sesiune de admitere la facultăţi

ADMITERE FACULTATE 2014 Visul Mădălinei este să devină psiholog. În vară, nu a fost admisă la facultatea de specialitate. Așa că s-a reorientat spre Litere. Speră ca la această facultate să intre măcar pe un loc cu taxă. „Au fost copii care s-au pregătit mult mai bine decât mine și eu nu am reușit. Am căutat pe internet mai multe facultăți, m-am, gândit să fie în plan cu filologie”, a povestit Mădălina.

În aceeaşi situaţie sunt şi alţi tineri. „Presupun că o să mă ajute foarte mult și Facultatea de Litere pe viitor la Jurnalism, are legătură”, a mai spus tânăra.

Taxele de înscriere la Universitatea București variază între 80 și 330 de lei. Astfel, cea mai mică taxă este la Facultatea de Fizică, urmată de Geografie, cu 200 de lei, iar absolvenții de liceu care vor să meargă la Facultatea de Drept o plăti o taxă de 330 de lei.

ADMITERE FACULTATE 2014 Locuri libere, la taxă

Cele mai multe locuri rămase neocupate la Universitatea București sunt cu plată. La facultatea de Litere, spre exemplu, sunt 31 de locuri la buget și 172 cu taxă. Candidații au timp până pe 12 septembrie să își depună dosarele. „În perioada 15-19 septembrie vor avea loc examenele și data limită de afișare a reultatelor este 23 septembrie”, a spus șeful Biroului de Relații Publice, Loredana Ghimfus.

ADMITERE FACULTATE 2014 300 de locuri la Universitatea de Vest din Timișoara 

Și universitățile din țară vin cu o nouă rundă de înscrieri. La Universitatea de Vest din Timișoara, din cele 2000 de locuri bugetate alocate, pentru această toamnă mai sunt disponibile aproximativ 300. „Dacă anul trecut am înmatriculat în jur de 600 de studenți în toamnă, realist cred că în jur de 300, 300 și ceva vor fi în sesiunea de toamnă”, a spus rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilena Pirtea. Înscrierile pentru facultăţile Universităţii de vest din Timişoara se fac între 8 si 21 septembrie.

Pe aceeași temă