Sari la conținut

Elevii români, locul întâi în Europa şi locul şase în lume, la Olimpiada de Chimie

Foto: Gulliver / GettyImages

Medaliile de aur au fost obţinute de Dumitru Călugăru, absolvent al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, laureat cu argint la ultimele două ediţii, şi Andrei Iliescu, absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti. Punctajele realizate le-au permis celor doi olimpici clasarea în primele zece locuri ale concursului, informează Mediafax.

Medalia de argint a fost obţinută de Paul Haidu-Gerea, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Vlad Mihai Mandric, absolvent al Colegiului Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, premiat şi la ediţia de anul trecut, cu argint.

Trei dintre componenţii echipei prezente la Baku, Dumitru Călugăru, Andrei Iliescu şi Paul Haidu-Gerea, şi-au adăugat în palmares distincţii de cel mai înalt nivel - medalii de aur şi argint- şi la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev” din primăvara acestui an.

Cu cele patru medalii obţinute la a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 20-29 iulie, la Baku, echipa României s-a clasat pe locul întâi în Europa şi pe locul şase în lume, într-un clasament neoficial al ţărilor participante, a precizat Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.