EXCLUSIV. Andronescu, despre italianul cu 8 clase: „Pe baza actelor are diploma de licență recunoscută, în acest moment”

Data actualizării: Data publicării:
matthew-mode

Matteo Politi are licența recunoscută de către Ministerul Educației, însă acest lucru nu înseamnă automat și intrarea în profesie, a spus Ecaterina Andronescu, la Digi24. Ministrul de resort a adăugat că bărbatul cu 8 clase din Italia trebuia să mai termine rezidențiatul pentru a profesa.

Ecaterina Andronescu a spus, la Digi24, că nu a văzut documentele pe baza cărora Ministerul Educației i-a recunoscut licența în medicină a italianului Matteo Politi, dar că acest lucru „nu permitea și intrarea în profesie”, fiind necesar de un alt document pentru acest lucru.

Ministrul a adăugat că „licența de la medicină nu îi dă dreptul absolventului să intre și în profesie. Trebuie să parcurgă studiile de rezidențiat și abia apoi Colegiul Medicilor, cu diploma de specialist, îi dă dreptul”.

Andronescu a recunoscut că Ministerul Educației este „în mod categoric obligat” să verifice dacă diploma de licență prezentată de Matteo Politi este reală sau falsă.

Sunt sigură că a făcut acest lucru. Dacă nu a făcut, cine i-a dat echivalarea nu mai are ce căuta în Ministerul Educației. Atât cât îi știu eu de profesioniști sigur au făcut echivalarea din baza de date”, a mai spus ministrul.

Întrebată dacă, din moment ce Ministerul Educației i-a recunoscut diploma de licență, aceasta este adevărată, Ecaterina Andronescu a răspuns: „Da, dar asta nu îi dă dreptul să fie chirurg”.

Și un absolvent de medicină de la noi nu poate să fie chirurg după ce a absolvit și are diploma de medic. Trebuie să parcurgă rezidențiatul de chirurgie, vreo 5 ani, după care devine medic specialist cu diplomă înregistrată la Colegiul Medicilor și are dreptul de a profesa”, a precizat ministrul.

„Pe baza actelor are diploma de licență recunoscută, în acest moment. Dar nu am văzut documentele”, a mai spus Andronescu.

Dacă diploma lui Matteo Politi se va dovedi falsă, cei responsabili din Ministerul Educației „își riscă poziția”, a dat asigurări ministrul Educației.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri