Grădiniță în căminul cultural

Data actualizării: Data publicării:
gradinita in birt

După ce a găzduit barul din sat, o încăpere a căminului cultural este acum adăpost pentru grădiniţă. Se întâmplă într-un sat din Timiş, acolo unde vechea clădire în care unitatea de învăţământ îşi desfăşura activitatea a fost retrocedată. Şi, chiar dacă noul spaţiu nu are autorizaţie de funcţionare din partea DSP, părinţii spun că nu îi deranjează, mai ales că cea mai apropiată grădiniţă cu acte în regulă se află la 7 kilometri distanţă.

Încăperea din căminul cultural din Ivanda nu doar că nu are autorizaţie de funcţionare, dar nici nu are cine să se ocupe de curăţenia ei. Problemele nu par să îi deranjeze prea tare pe părinţii celor 17 preşcolari care învaţă aici.

„Având în vedere că nu avem altă posibilitate, suntem mulțumiți și cu aceasta. Decât să îi trimitem la Giulvăz pe microbuz, copil de 3 ani, la grădiniță.”

„Curat face doamna educatoare, pentru că a zis că face ea curat dar femeie de serviciu deocamdată nu este nimeni. Nici anul trecut nu am avut femeie de serviciu, doamna directoare a plătit-o în ultimele luni.”

„Grup sanitar, da, dar femeie de serviciu nu este.”

Conducerea școlii a făcut demersurile pentru ca anul acesta postul pentru îngrijitor să fie ocupat.

„Eu am făcut cerere la inspectoratul școlar pentru 0,25 norme. Și eu și părinții ne-am descurcat cum am putut pentru a rezolva situația și să stea copiii în curățenie”, spune Gigi Glăvan, directorul școlii generale din Giulvăz.

„Soluția va fi găsită săptămâna viitoare când facem noile normări. Primăria a găsit această soluție cu privire la o încăpere din căminul cultural, unde știm că totul este în regulă dar știind că intrarea în grădiniță se face din stradă nu va primi autorizație DSP”, completează Halasz Ferencz, inspector general adjunct al ISJ Timiș.

Primarul comunei Giulvăz, de care aparţine satul Ivanda, crede că sunt suficiente condiţiile pe care le au copiii în spaţiul din căminul cultural.

„Poate că sunt multe școli și grădinițe în Timișoara care nu au dotările pe care le are grădinița din Ivanda. Nu văd pentru ce nu se aprobă autorizația de funcționare”, precizează și Gheorghe Cristeți, primarul comunei Giulvăz.

„Pentru localitatea Ivanda, până acum, nu a fost depusă nicio documentație pentru verificare și pentru a se primi, ulterior, autorizație”, adaugă Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.

De trei ani, de când copiii învaţă în căminul cultural, niciunul dintre directorii şcolii de care aparţine grădiniţa nu a făcut vreo solicitare la DSP ca să obţină autorizaţie de funcţionare. Asta, deşi această obligaţie revine conducerii fiecărei unități de învățământ în parte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri