Ministrul Educației: „Cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față”

Data publicării:
sala de clasa goala
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat duminică, la Digi24, că școlile din București vor fi închise „cel mai probabil” marți, prin decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, după ce Capitala a depășit pragul de trei cazuri la mia locuitori. Orele se vor desfășura exclusiv online, a mai precizat ministrul. 

„De mâine (luni - n.r.) copiii merg la școală”, a spus ministrul Anisie, precizând că, deși pragul de trei cazuri la mia locuitori a fost atins în București, decizia de închidere a școlilor o ia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, după informarea primită de la Direcția de Sănătate Publică.

„DSP va prezenta situația epidemiologică Comitetului pentru Situații de Urgență. În funcție de situație și de numărul focarelor din școli, Comitetul pentru Situații de Urgență București poate decide suspendarea temporară pentru 14 zile a cursurilor”, a explicat ministrul care este procedura.

Monica Anisie anticipează că soluția Comitetului va fi de închidere a școlilor din București și trecerea la învățământ exclusiv online.

„Cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față, dar vor continua în sistem online”, a mai spus Anisie.

Ministrul a mai adăugat că tabletele pentru orele online au fost distribuite celor care au cerut, iar părinții vor putea să-și ia liber pentru a sta acasă cu copiii.

„Tabletele au fost livrate la nivelul municipiului București. Ministerul le-a livrat pe 25 septembrie, la momentul actual inspectorii au distribuit tabletele”, a afirmat Monica Anisie, precizând că în Capitală au livrate la cerere 8.057 de tablete prin intermediul Ministerului Educației.

„Am mai trecut prin astfel de situație (în primăvară, pe perioada stării de urgență - n.r.). Guvernul a dat ordonanță de urgență pentru ca părinții să poată rămâne acasă să-i supravegheze pe copii, dacă se trece în scenariul roșu”, a arătat ministrul Educației.

Bucureștiul a înregistrat duminică 3 cazuri la mia de locuitori, iar, potrivit autorităților, acesta este pragul la care o localitate intră în scenariul roșu. Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a declarat că nu are în vedere convocarea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență în această zi.

„Nu. În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă județene și cel municipal se întrunesc după depășirea unei rate de 3. Deci, dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore înseamnă luni și marți. 3,02 e foarte puțin depășit ca să panicăm lumea. O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni e comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare”, a declarat Gheorghe Cojanu.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri