Sari la conținut
News Alert

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu: „O nouă lege a Educației este necesară”

„O nouă lege a Educației este necesară. Legea 1/2011 a fost amendată pentru a i se asigura coerența, cât și posibilitatea aplicării prevederilor ei prin trei ordonanțe de urgență. În sistemul de învățământ superior și nu numai s-a consolidat ideea necesității unei noi legi a Educației, care să fie rezultatul unei dezbateri publice în Parlament cu toți cei implicați", a arătat Sorin Cîmpeanu, notează Agerpres.

El a spus că sunt multe lucruri care trebuie păstrate din actuala lege și nu dorește o bulversare a sistemului, dar sunt și multe lucruri care trebuie puse într-o logică firească, într-o coerență cu realitățile din domeniul Educației și Cercetării.

„Tot ce pot să vă spun este că voi face tot ce stă în putința Ministerului Educației și Cercetării pentru a iniția acest proces”, a declarat noul ministru. El și-a arătat satisfacția că au fost luate în calcul de Guvern creșterile de 5% din luna martie și creșterile de 5% din luna septembrie pentru personalul didactic și didactic auxiliar.