Primarul din Târgovişte cere ministrului oprirea cursurilor în şcolile fără căldură. R. Pricopie: Edilul e direct responsabil

Data publicării:
elevi scoala firg mediafax

ACTUALIZARE 15.25. Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, i-a atras, din nou, atenţia primarului din Târgovişte că este direct responsabil de faptul că unităţile de învăţământ din municipiu nu au căldură. Ministrul a arătat, într-un comunicat, că Legea Educaţiei stabileşte responsabilităţi clare pentru primari în privinţa administrării infrastructurii şcolare.

„Pentru că situaţia unităţilor şcolare din municipiul Târgovişte continuă să rămână incertă în privinţa furnizării de către Primărie a serviciului public de încălzire, atrag încă o dată atenţia primarului din localitate că este direct responsabil pentru siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi pentru imposibilitatea desfăşurării procesului educaţional în bune condiţii.

Pentru corecta informare a opiniei publice, precizez că, încă din 1999, Legea învăţământului nr. 84, stabilea responsabilităţi clare pentru primari în privinţa administrării infrastructurii şcolare. Mai mult, Legea Educaţiei Naţionale aflată în vigoare (nr. 1/2011), valabilă inclusiv pentru primarul din Târgovişte, arată în art. 104, art. 105 şi art. 112, de ce edilul care a lăsat mii de copii să înveţe în frig trebuie să răspundă pentru această situaţie. Este inacceptabil ca un primar, care a fost învestit prin vot pentru a gestiona cu eficienţă problemele comunităţii, să manifeste această indolenţă faţă de educaţia şi sănătatea copiilor.

ACTUALIZARE 12.38. Primarul a cerut Ministerului Educaţiei suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ unde nu se pot ţine cursurile din cauza frigului.

„Am căutat soluţii pentru a da elevilor posibilitatea ca de săpt viitoare să irganizeze schimbul doi în unităţi şcolare unde se pot ţine cursuri. Unde există centrală şi unde sălile sunt libere după-amiază.

Elevii care participă la proteste au absenţe pe care le vor motiva sau nu în funcţie de motivele pentru care au lipsit”, a declarat la Digi24 Mihaela Anton, purtătorul de cuvânt al ISJ Dâmboviţa.


După ce au discutat cu elevii ieri, viceprimarii le-au promis că de vineri se va furniza căldură în școli.  

Este vorba despre Liceul "Mircea Voievod" și Liceul "Petru Cercel", unde căldura nu se mai furnizează de o săptămână.

Potrivit inspectoratului, 18 școli nu au primit căldură după ce societatea locală de termoficare a intrat în insolvență. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri