130 de mașini prezentate în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva

Data publicării:
006 20lamborghini 20veneno 20geneva 202013-52908

Vedeta incontestabilă a fost noul Lamborghini Veneno, creat pentru a celebra 50 de existenţă a mărcii italiene. Echipată cu un motor V12, care dezvoltă 750 de cai-putere, şi cu o viteză maximă de peste este 350 de kilometri pe oră, automobilul este cea mai puternică maşină produsă de constructorul italian. Toate cele 3 exemplare care vor fi fabricate au fost deja vândute, la un preţ de 3 milioane de euro !!!

Porsche 911GT3 5
Volkswagen xl1

O altă premieră de la standul grupului german a fost Volkswagen XL1, un automobil cu un consum declarat de sub 1 litru la suta de kilometri. Pentru a scădea cât mai mult din greutate, constructorul a decis ca maşina să aibă doar 2 locuri. Sistemul de propulsie va fi unul hibrid, compus dintr-un motor diesel în 2 cilindri şi un motor electric, care au împreună 74 de cai puteri, suficienţi pentru a duce maşina până la o viteză de 160 de kilometri pe oră.

Constructorul român Dacia este aşteptat şi el cu 2 noutăţi - varianta break a modelului Logan şi un facelift al automobilului de teren Duster. În cadrul salonului, Ford va prezenta varianta europeană a modelului EcoSport, un crossover de clasă mică despre care se zvoneşte că poate fi produs la Craiova.

Cea de-a 83 ediţie a salonului auto de la Geneva va fi deschisă până la 17 martie. Publicul va putea să viziteze standurile începând cu 7 martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri