Sari la conținut

Alertă falsă la ambasada SUA şi la sediul Parlamentului European din Bruxelles


Actualizare 15.50. A fost alertă maximă, azi-dimineaţă, la Bruxelles. Trupele speciale şi pirotehniştii au căutat bombe în faţa ambasadei Statelor Unite şi la Parlamentul European. Alarma s-a dat după ce un bărbat a parcat o maşină în faţa reprezentanţei diplomatice şi a fugit.

Alerta s-a dovedit falsă, dar a fost instituită din nou, câteva ore mai târziu, în faţa Parlamentului European. Un autoturism suspect a fost observat şi aici, iar trei clădiri au fost evacuate. Echipele de genişti au verificat vehiculul şi au bifat încă o alarmă falsă. 


Sediul Parlamentului European este în curs de evacuare din cauza prezenţei unui vehicul suspect, la fel ca în cazul intervenţiei desfăşurate cu puţin timp înainte la ambasada SUA din Bruxelles, precizează sursa citată.

Potrivit serviciului de presă al PE, trei clădiri administrative ale Parlamentului sunt vizate. Poliţia belgiană nu a putut fi contactată imediat pentru confirmare.

Un robot al poliţiei care inspectează zona poate fi văzut în mai multe fotografii publicate pe Twitter.

O intervenţie a avut loc anterior în faţa ambasadei Statelor Unite din Bruxelles. Potrivit unor martori, un bărbat şi-ar fi lăsat maşina pe bulevardul Regent. Strada Ducale, situată în apropiere, a fost închisă pentru scurt timp, însă în prezent accesul este din nou permis.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ambasadei, nu este vorba despre o alertă cu bombă, contrar informaţiilor apărute în presă. Poliţia din Bruxelles a confirmat însă că a avut loc o intervenţie în zonă.

Pe aceeași temă