Alertă în Dolj, concentrația de gaze în zona casei care a sărit în aer a ajuns la 74%, de patru ori mai mare decât era ieri

Data publicării:
casa care a sarit in aer in dolj
Alertă în Dolj, concentrația de gaze în zona casei care a sărit în aer a ajuns la 74%, de patru ori mai mare decât era ieri. FOTO: Captură Digi24

Este alertă în Dolj, după ultimele verificări la casa distrusă de explozie. Rezultatele arată o concentrație de gaze de 74% în zona puțului. Ieri era de patru ori mai mică. Comitetul pentru situații de urgență Dolj se va întruni duminică, la ora 14.00, la Prefectură, pentru a lua o decizie cu privire la această situație.

Duminică s-au făcut noi măsurători în zona casei care a sărit în aer în urmă cu două zile. Măsurătorile făcute de către specialiști de la ISU Dolj au indicat o situație alarmantă, concentrația de gaz în zona puțului fiind de patru ori mai mare decât cifrele înregistrate ieri.

Primarul din localitate a declarat că specialiști de la o firmă care va face noi măsurători pentru a stabili dacă în zonă se va mai putea locui vor veni luni la fața locului.

Proprietarul casei care a sărit în aer este internat în spital în stare gravă cu arsuri la mâini și față. 

Vecinii familiei afectate spun că și ei se simt în pericol și că au făcut sesizări la primărie pentru ca o firmă specializată să le spună care e situația, dar nu au primit niciun răspuns.

Încă de acum doi ani, proprietarul a anunțat autoritățile că în curtea sa sunt scăpări de gaze. El a vrut să sape un puț în curte, context în care a dat peste o pungă de gaz. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri