Sari la conținut
News Alert

Momente de panică la bordul unui avion Blue Air, care a aterizat la Palermo. Reacția companiei

Experienţă terifiantă pentru pasagerii unui avion Blue Air, care decolase din Bacău şi ar fi trebuit să-i ducă în Italia, la Catania. Aeronava, cu 132 de oameni la bord, a fost surprinsă de o furtună şi a ajuns la doar 180 de metri deasupra Mării Ionice. Piloţii au schimbat rapid destinaţia şi au aterizat pe alt aeroport. Acolo, mai mulţi pasageri au avut nevoie de ajutorul medicilor, ca să depăşească atacurile de panică suferite.

ACTUALIZARE 19.30. Compania a revenit cu precizări suplimentare referitoare la incident:

       • "în niciun moment zborului, siguranța pasagerilor și a echipajului nu a fost pusă în pericol.

  • aeronava nu a fost și nu a declarat aterizare de urgență / stare de urgență / situație de urgență.

  • apropierea în vederea aterizării la Catania s-a desfășurat conform procedurilor standard, fără nicio deviere, iar comandantul, experimentând condițiile meteo nefavorabile, a decis întreruperea procedurii de aterizare și redirecționarea spre aeroportul de rezervă Palermo.

  • aeronava este în stare tehnică optimă pentru zbor și nu a experimentat niciun fel de defect tehnic sau de altă natură în timpul zborului sau al aterizării. În acest moment, aeronava este în cursă, cu pasagerii care aveau cursă de la Catania spre Bacău".

ACTUALIZARE 16:30 - Reacția companiei Blue Air: „Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, zborul Blue Air 0B2945 care a decolat, astăzi, de la Bacău cu destinația Catania a fost nevoit să realizeze o oprire pe aeroportul de rezervă Palermo, unde cei 126 de pasageri și cei 6 membri ai echipajului au aterizat în siguranță.

Cauza exactă în urma căreia aeronava Boeing 737 a fost nevoită să-și întrerupă cursa a fost, în principal, vântul puternic în rafale cu fenomenul de forfecare, cât și turbulențele severe în apropierea aeroportului.

Imediat după încheierea acestor fenomene meteo, aeronava și-a continuat zborul cu destinația Catania, unde a preluat pasagerii zborului de retur Catania - Bacău.

Încă o dată, dorim să subliniem angajamentul companiei Blue Air care, în astfel de situații, reușește să-și păstreze promisiunea în fața pasagerilor și să-i transporte în siguranță la destinație”.


Problemele avionului ar fi fost provocate de furtună.

Avionul a decolat la ora 8.50 și trebuia să aterizeze la 10.15 în Catania. Pasagerii spun că avionul a pierdut brusc altitudine deasupra mării și a reușit să aterizeze pe o pistă din Palermo.

Bagajele s-au răsturnat peste pasageri, mai spun oamenii.

După aterizare, pasagerii nu au fost lăsați să coboare până la sosirea echipajelor de intervenție.

Nimeni nu a fost rănit.