Băieţel de 2 ani, găsit singur pe stradă de un echipaj de poliție. A fost sesizată Protecţia Copilului

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
O fostă juristă a Inspectoratului Şcolar a murit în timp ce se afla în arest la domiciliu

Un copil de 2 ani a fost descoperit de poliţişti rătăcind singur pe o stradă din municipiul Brăila, desculţ şi îmbrăcat sumar, deşi afară erau doar 8 grade Celsius, în cauză fiind sesizată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, informează Poliţia Locală Brăila.

Joi, în jurul orei 11:15, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliţiei Locale Brăila, aflat în patrulare, a observat pe Bulevardul Al. I. Cuza un copil în vârstă de 2 ani rătăcind singur pe stradă.

„Poliţiştii locali au preluat băieţelul şi, în scurt timp, au reuşit să îi identifice familia. Din cercetările efectuate a rezultat că mama copilului, o femeie în vârstă de 20 de ani din Republica Moldova, plecase în vizită la nişte rude, lăsând copilul în grija cumnatului său, un bărbat în vârstă de 26 de ani, de asemenea din Republica Moldova. Tânărul nu a observat când băieţelul, îmbrăcat neadecvat pentru condiţiile meteo actuale şi desculţ, a ieşit din curtea casei în care locuieşte familia”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Brăila, potrivit Agerpres.

Poliţiştii locali i-au adus la cunoştinţă mamei obligaţiile legale privind îngrijirea minorului, iar în cauză a fost sesizată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila, pentru luarea măsurilor conform competenţelor acestei instituţii.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri