Băncile nu mai au răbdare cu rău-platnicii. Tot mai multe locuinţe ieftine sunt scoase la licitaţie

Data publicării:
20130112 20caseieftine-43410

La începutul acestei luni, băncile au scos la vânzare mii de imobile cu preţuri reduse. Pentru o garsonieră, preţul mediu de pornire al licitaţiei, la nivel naţional, este de 8.600 de euro, în vreme ce un apartament cu două camere este scos la vânzare cu aproape 25.000 de euro, potrivit portalului executari.com.

De exemplu, o garsonieră în Bucureşti se vinde cu 10.500 de euro, preţ similar cu al unei locuinţe de același tip din Arad sau Bacău. În Tulcea, o garsonieră este vândută cu 9.300 de euro, iar în Vaslui cu 5.270 de euro.

În cazul apartamentelor cu două camere, băncile vând o locuinţă din Capitală cu 26.700 de euro. Preţuri apropiate au şi apartamentele din Sovata sau Vatra Dornei. Ceva mai ieftină este o locuinţă cu două camere din Videle, scoasă la licitaţie la 17.800 de euro.

Băncile au redus preţurile şi pentru locuinţele cu trei camere. De exemplu, în oraşul Moreni din judeţul Dâmboviţa, un astfel de apartament a fost scos la vânzare cu 33.500 de euro, iar în Giurgiu o locuinţă similară se vinde cu 25.000 de euro.

Cei care vor să cumpere o astfel de locuinţă trebuie, în primul rând, să urmărească site-urile băncilor, unde sunt anunţate licitaţiile. Daca vă decideţi să participaţi trebuie să depuneţi o garanţie de 10% din preţul de vânzare. În cazul în care câştigaţi licitaţia şi obtineţi locuinţa dorită, trebuie să viraţi restul banilor în contul băncii în termen de 30 de zile.

Dacă banca nu reuşeşte să vândă imobilul la prima licitaţie, la următoarele preţul va fi redus cu câte 25 de procente, până când se găseşte un cumpărător.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri