Bărbatul acuzat că a fabricat bomba artizanală din Drobeta-Turnu-Severin se pregătea să plece din țară

Data publicării:
militar bomba drobeta

Tânărul în vârstă de 27 a spus în faţa procurorilor că este nevinovat. Soţia îl susţine şi spune că este vorba despre o confuzie.

Discuție reporter – Ionela Ținicoi:

Reporter: Făcea bombe?

Ionela Țincoi: Dar ce, suntem în Afganistan? O vecină a declarat că rucsacul găsit e asemănător cu unul de-l are şi el.

Reporter: Şi îl are acasă?

Ionela Țincoi: Nu are niciun rucsac, de unde rucsac? Nu ne-au făcut percheziţie de două ori în casă? Ne-au dat tot apartamentul peste cap. Nu avea duşmani pe nimeni.

Poliţiştii i-au ridicat pe ambii soţi de la Timişoara, unde ar fi trebuit să urce într-un avion care mergea în Franţa. Nici vorbă să fugă, însă. Soţia lui spune că avea programată o consultaţie medicală.

„Chiar am fost în faţă la toată poliţia când s-a găsit bomba, şi eu, şi el. Eram acolo, nu eram fugiţi”, spune Ionela Ținicoi.

Joia trecută, un instalator care avea o lucrare într-un canal de lângă bloc a găsit bomba artizanală şi a sunat la 112. Pitohenişti şi angajaţi de la Serviciul Român de Informaţii au venit imediat în zonă şi au detonat în condiţii de siguranţă cele trei kilograme de explozibil, care ar fi putut arunca imobilul în aer.

Procurorii spun că au suficiente dovezi care îl incriminează pe suspect. Cred însă că a avut şi complici şi vor să îi descopere.

„Urmeză să se stabilească de unde l-a procurat, situaţie în care este posibilă implicarea şi altor persoane”, spune procurorul Fane Cercel.

Tânărul acuzat că a fabricat bomba improvizată ar putea fi condamnat la 12 ani de închisoare. De altfel, el a mai fost deţinut în trecut, pentru furt calificat, conducere fără permis și fugă de la locul accidentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri