Bărbatul care și-a sechestrat fiica într-un buncăr a fost arestat. Vecinii credeau că femeia trăia în Canada

Data actualizării: Data publicării:
arestat
Un bărbat de 70 de ani a fost reținut pentru că și-a ținut sechestrată fiica. Foto: Captură video

Bărbatul de 77 de ani din județul Prahova care își ținea fiica bolnavă psihic sechestrată într-un buncăr a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

El e acuzat de libertate în mod ilegal. Femeia a fost preluată de reprezentanții DGASPC Prahova.

Polițiștii orașului Mizil, județul Prahova, s-au sesizat din oficiu, marți, că o femeie din comuna Jugureni ar fi ținută încuiată într-o cameră de către tatăl său. S-a intrat în locuința prevăzută cu un grilaj metalic, asigurată cu un lacăt, în prezența bărbatului, și a fost identificată o femeie în vârstă de 42 de ani.

„În urma examinării vizuale, femeia nu prezenta leziuni fizice, având libertate de mișcare în cadrul încăperii, prezentând o stare de senilitate, fără a putea oferi răspunsuri cu privire la situația în care a fost găsită”, declarau cei de la Poliția Prahova.

Din discuțiile cu bărbatul a reieșit că fiica sa suferă de afecțiuni psihice, acesta recurgând la acest gest pe motiv că nu își poate purta singură de grijă.

Vecinii credeau că femeia locuiește în Canada

Localnicii din comunitate sunt înmărmuriți: nu stiau absolut nimic despre drama pe care o trăia femeia în camera săpată în pământ, pentru că tatăl său le spunea tuturor că e stabilită în Canada.

Buncărul construit în spatele casei era motiv de laudă pentru pensionarul de 70 de ani, care le spunea localnicilor din comuna prahoveană că vrea să fie pregătit pentru orice. Nici vorbă însă de secretul pe care îl ascundea acolo.

Bărbatul locuiește într-o zonă izolată a comunei, are foarte puțini vecini, iar camera în care își ținea fiica nu este la drum, ci undeva în spatele curții. Așa că nimeni nu a bănuit că fata despre care el spunea că este în Canada este, de fapt, ținută aici sechestrată.

Cumva însă, la urechile autorităților locale a ajuns zvonul că bărbatul își ține fiica încuiată. Confruntat cu propriul secret, bărbatul i-a dus pe asistenții socialii care i-au bătut la ușă după Crăciun direct în buncăr.

Bărbatul le-a spus celor de la asistența socială că femeia ar putea pleca de acasă și s-ar pune în pericol.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri