Bulgarul violent a încercat să intre în cabina piloţilor din gelozie

Data publicării:
incident blue air

Pasagerii cursei Blue Air Bimingham-Bucureşti au privit speriaţi aseară cum un bărbat încearcă să intre cu forţa în cabina piloţilor. Aviatorii şi însoţitorii de bord şi-au păstrat însă calmul şi au aterizat cu bine după ce l-au legat pe călătorul violent, un bulgar care credea că iubita îl înşală cu comandantul. Gelozia l-a dus acum în arest.

Pilot: Avem nevoie de Poliţie la avion după aterizare. Este vorba despre un pasager care a forţat intrarea în cockpit.

Controlor de zbor: Confirm, am notat, transmit.”

Imediat după aterizarea la Bucureşti, poliţiştii de frontieră au urcat în avion şi l-au dus la audieri pe tânărul de 27 de ani din Bulgaria.

A trebuit să îşi facă însă timp să răspundă la întrebările anchetatorilor. Declaraţiile lui şi ale piloţilor au conturat cursa plină de emoţii. Bulgarul a zguduit de zor uşa cockpitului. Nervos că a găsit-o încuiată, a cerut codul de acces de la şefa însoţitorilor de bord. A devenit furios şi agresiv când nu l-a primit.

„Întrucât comportamentul pasagerului a continuat să se deterioreze şi respectând procedurile în vigoare, echipajul a decis imobilizarea şi plasarea lui în partea din spate a cabinei”, a comunicat Blue Air.

Chiar dacă obţinea parola de acces, tânărul nu putea să pătrundă în cabina piloţilor decât cu acordul acestora. După atentatele de la New York, toate avioanele au fost dotate cu camere video ca piloţii să se asigure că cei care intră au autorizaţie.

Pasagerii le-au spus poliţiştilor că bulgarul care a vrut să intre cu forţa peste piloţi mirosea a băutură. Ceea ce confirmă ipoteza unui pilot cu experienţă.

Pilotul şi copilotul au depus plângere împotriva bulgarului care a vrut să intre cu forţa în cabina lor.

Alexandra Popescu - purtător de cuvânt al Poiţiei de Frontieră: „I s-a întocmit dosar penal pentru acte de violenţă fizică sau psihică asupra personalului navigant al unei aeronave civile aflată în zbor”.

În urmă cu trei ani, tot la noi în ţară, un individ chiar a reuşit să ajungă în cabina unui avion. Bărbatul a trecut de toate filtrele de securitate la Aeroportul Cluj-Napoca şi s-a fotografiat în cockpitul unei aeronave parcate. Şase ani de închisoare l-a costat bravada.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri