Cei doi fraţi suspectaţi că au comandat uciderea unui om de afaceri din Bacău au fost arestaţi

Data publicării:
9 2002crimabacau-48570

Procurorii spun că cei doi bărbaţi au legătură cu crima comisă în august 2011, în comuna băcăuană Mărgineni. Aceştia sunt fraţi, au 27 şi, respectiv, 29 de ani, şi sunt cercetaţi pentru instigare la omor deosebit de grav. Potrivit anchetatorilor, ei făceau afaceri cu o persoană apropiată victimei.

Ei au dat pontul că el este deţinător de sumă mare de bani în locuinţa sa”, a declarat comisarul-şef Mihai Pitulescu, director adjunct la Direcţia de Investigaţii criminale în IGPR.

Poliţiştii susţin că mobilul crimei a fost jaful, întrucât victima era proprietarul unui lanţ de benzinării deschise în judeţe din Moldova.

Anchetatorii mai au încă şase suspecţi, dar toţi sunt în Ucraina, pe numele lor fiind începută urmărirea penală pentru omor deosebit de grav. Cinci dintre ei sunt arestaţi, iar al şaselea este în libertate.

„Împotriva a şase persoane s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav, tâlhărie şI violare de domiciliu. Autorii sunt din Republica Moldova şi au comis tâlhării cu mod asemănător de operare şI pe teritoriul altor state”, a precizat comisarul-şef Mihai Pitulescu.

Fratele victimei crede însă că printre cei implicaţi sunt şi români: „Este posibil ca el să fi fost vânat de persoane, dar nu de persoane de pe teritoriu străin, de persoane locale”.

Procurori şi poliţişti români sunt deja în Ucraina unde negociază cu autorităţile extradărarea celor şase suspecţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri