Codul galben de ninsori și viscol ar putea deveni portocaliu

Data publicării:
1812cod 20viscol-39280

Actualizare 16:20:Codul galben de ninsori și viscol, pentru sudul şi estul ţării, care intra în vigoare în această noapte, s-ar putea transforma mâine într-o avertizare cod portocaliu. Anunțul a fost făcut de directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, care a precizat că o decizie va fi luată mâine.

Mâine dimineață putem veni cu cod portocaliu sau putem reduce ca dimensiune aria care va fi afectată în România. Deci, mâine dimineață, pe această atenționare în vigoare vom veni cu precizări privind cantitățile de zăpadă”, a declarat Ion Sandu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Ciclonul de origine mediteraneeană care traversează zona balcanică, iar în cursul zilei de mâine se va poziționa în bazinul vestil al Mării Negre.

________________________

În intervalul menţionat, în Dobrogea, în sudul şi estul Munteniei şi în sudul Moldovei vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale ce vor depăşi 60-70 km/h.

În aceste zone va ninge, cu precădere începând din după-amiaza zilei de miercuri, 19 decembrie, iar în judeţele Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Notă: în următoarele zile vremea va fi în răcire în toate zonele, devenind geroasă în cursul nopţilor şi dimineţilor în estul şi în centrul ţării.

În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, prezentul mesaj va fi actualizat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri