Conducerea Poliției verifică modul în care s-a acționat la Onești, unde o luare de ostatici s-a încheiat cu doi morți și un rănit

Data actualizării: Data publicării:
Mașină de poliție în misiune
Mașină de poliție în misiune Foto: Facebook Poliția Română

Modul în care polițiștii au acționat, luni, la Onești în cazul luării de ostatici încheiate cu doi morți și un rănit face obiectul unor verificări interne. Ancheta este condusă chiar de adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor Florentin Brăcea.

Conducerea Poliției Române a dispus ca o echipă de specialiști, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgență în județul Bacău, pentru a verifica modul de intervenție la eveniment, anunță un comunicat.

Din echipa de verificare mai fac parte chestor de poliție Alexandru Scurtu, directorul S.I.A.S.-I.G.P.R., și comisar-șef de poliție Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al D.I.C.-I.G.P.R.

La finalizarea verificărilor, în funcție de rezultatul acestora, se vor dispune măsurile legale care se impun, precizează comunicatul. 

Polițiștii au negociat mai bine de patru ore cu bărbatul de 68 de ani care a sechestrat doi muncitori care lucrau într-un apartament care i-a aparținut cândva, dar pe care l-a pierdut. Bărbatul ar fi încercat prin acest gest să-și recupereze apartamentul. Chiar el a sunat la poliție și a anunțat sechestrarea celor doi muncitori. Poliția, inclusiv un specialist în negocieri, a sosit la locul incidentului, iar la un moment dat, bărbatul a ieșit la balcon și a fluturat un cuțit, avându-i lângă el pe cei doi muncitori, potrivit unor imagini filmate din exterior. 

Poliția nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu bărbatul și a decis să intervină în forță în momentul în care din apartament s-au auzit strigăte de ajutor. Agenții au spart ușa metalică, autorul luării de ostatici a încercat să o blocheze, iar polițiștii au deschis focul și l-au împușcat în membrele inferioare. Din păcate, pentru cei doi muncitori sechestrați totul a fost prea târziu. Unul dintre ei a murit pe loc, iar celălalt peste câteva ore, la spital. Și agresorul este acum la spital, sub paza poliției.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri