Conflict violent oprit cu focuri de armă. Primarul din Sărulești: „Ei când se bat așa se bat, în familie!”

Data actualizării: Data publicării:
sarulesti bataie

Încăierare cu bâte, furci și topoare într-o localitate din județul Călărași, unde două familii și-au reglat conturile în stradă. O casă pare să fie miza războiului la care au participat zeci de persoane. Polițiștii au intervenit și chiar au tras mai multe focuri de avertisment, pentru că unul dintre ei a fost rănit. Primarul din localitate spune că nu se întâmplă des, dar așa se bat familiile din localitate. Edilul se plânge și că sunt prea puțini polițiști în zonă.

Peste 40 de persoane au participat la încăierare. Sunt membrii a două familii din Sărulești, iar gâlceava pentru care au pus mâna pe furci și topoare este o casă pe care și-o dispută de mai mult timp și fiecare familie crede că are dreptate.

Călin Alexandru, primarul comunei Săruleşti: Ei când se bat așa se bat, în familie! Când se strâng se strâng 15, 20 dintr-o familie, 15, 20 din altă familie.

Scandalul a avut loc la doi pași de primărie și de postul de poliție, iar ostilitățile au durat zeci de minute pentru că în primă fază nu a avut cine interveni.

Călin Alexandru, primarul comunei Săruleşti: Prima oară au venit doi polițiști, după care s-a anunțat secția și au venit mai mulți. Noi avem șapte sate dispersate, cel mai îndepărtat e la 15 kilometri de localiatea de reședință.

Reporter: 7 sate cu 2 polițiști?

Călin Alexandru, primarul comunei Săruleşti: Noi avem 4, dar la ora respectivă erau 2.

În localitatea în care a avut loc bătaia polițiștii speră să nu apară două urgențe în același timp. Sunt 4 agenți care trebuie să acopere o suprafață de 50 de kilometri. Nu sunt niciodată cu toții la muncă pentru că se lucrează în ture de câte doi.

Spiritele s-au calmat abia după ce în zonă au ajuns întăririle.

Bianca Mihaela Ghiveci, purtator de cuvant IPJ Călărași: Pentru dispersarea grupurilor de persoane, polițiștii au tras, în plan vertical, 9 focuri de armă, fără a fi rănite persoane sau provocate distrugeri. Un polițist a fost rănit cu pietre în zona picioarelor, fiindu-i acordate îngrijiri medicale.

Încăierarea s-a transformat în dosar penal, iar 18 dintre participanți sunt cercetați sub control judiciar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri