CONSTANŢA. Control pe nava Flaminia, suspectată că ar transporta deşeuri toxice

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-02-15h28m37s245

Medicii de la Direcţia Sanitară şi inspectorii de la Garda de Mediu au revenit la mal de pe nava Flaminia cu zeci de eprubete şi lăzi frigorifice cu probe care vor fi analizare în laborator. 

„S-au verificat compartimentele navei, s-au deschis acele trei magazii unde se află containerele deteriorate, unele foarte grav, în urma incendiului violent de anul trecut”, a spus Eugen Bola, prefectul de Constanţa.

Inspectorii vor să afle dacă este nociv nămolul rezultat din amestecul substanţelor chimice din containere cu spuma folosită pentru stingerea incediului. Rezultatele analizelor de laborator vor veni însă cel mai devreme peste o săptămână.

Până atunci, nava rămâne în larg şi nimeni nu se apropie de ea. Există o interdicţie de apropiere sub trei mile şi o interdicţie de survol aerian.

Nava Flaminia a luat foc în vara anului trecut în Oceanul Atlantic, pe coasta de est a Statelor Unite. În incendiu au murit trei marinari şi mai multe compartimente ale navei au fost afectate. De atunci, vaporul nu a primit permisiunea să acosteze în niciun port din lume pentru reparaţii.

Flaminia a ajuns în rada exterioară a portului Constanţa vineri seară. Ea va fi reparată la Şantierul Naval de la Mangalia doar dacă analizele vor demonstra că nu reprezintă un pericol pentru oameni sau pentru mediul înconjurător.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri