Constanța. Sute de enoriași au participat la o slujbă de revelion la Biserica Sfântul Nicolae Vechi

Data publicării:
01012013 20biserica-41445

Zeci de constănțeni au venit la Biserica Sfântul Nicolae pentru a se ruga pentru noul an în care tocmai am intrat. Deși într-un lăcaș de cult, oamenii au întâmpinat cu veselie Anul Nou și, în special, ce este cel mai important, cu binecuvântarea preotului paroh.

Pentru mulţi dintre ei a devenit deja un obicei ca, în noaptea de Revelion, să vină la biserică. La slujba de binecuvântare a Anului Nou participă foarte mulţi tineri şi chiar copii, însoţiţi de părinţi.

„Noi aici de faţă, în biserică, de 14 ani, lucrul ăsta facem. La miezul nopţii ne aflăm aici, lansăm o rugăciune către Dumnezeu, în primul rând de mulţumire, şi apoi de cerere să mergem mai departe”, a explicat Marius Moşneanu, preot paroh al Bisericii Sfântul Nicolae Vechi dinConstanţa.

Printre cei care au venit la slujba a fost și Elena Frâncu, fostă vicecampioană mondială la handbal, care participă la această slujbă de binecuvântare a noului an încă din 1999.

Cei care vin la biserică în noaptea de Revelion spun că se încarcă pozitiv pentru noul an pe care îl au de parcurs.

După ce s-au rugat împreună cu preotul paroh, enoriaşii au ciocnit un pahar cu şampanie, după care s-au îndreptat spre casă pentru a petrece alături de familie şi prieteni sau către restaurante ori cluburi, cum este cazul tinerilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri