Continuă lupta dintre giganții Apple și Google

Data publicării:
1202google-49178

Un raport financiar al publicației Morgan Stanley speculează posibilitatea caGoogle va plăti Apple un miliard de dolari ca Google să rămână motorul de căutare prestabilit pe deviceurile Apple. Asta înseamnă că orice device Apple folosește Google ca motor de căutare online când iese din fabrică.

Această opțiune poate fi schimbată foare ușor din setări în favoarea serviciilor Bing sau Yahoo.

Faptul că Google plătește pentru întâietate pe platformele iOS nu este o noutate. În anul 2009, Google a plătit 82 de milioane de dolari pentru acceași funcționalitate, dar pe măsură ce Apple a crescut în popularitate, a crescut și suma. Google nu are un câștig financiar direct din această tranzacție. Pentru Google, ce conteaza cu adevărat sunt datele utilizatorilor, pe care le folosește în scop comercial în zona de „advertising”.

Relația între Google și Apple este mai tensionată ca niciodată. Este posibil ca popularitatea telefoanelor Samsung și dorința celor de la Apple de a se distanța de Google să rezulte într-o schimbare, și poate va fi rândul lui Bing să domine device-urile iOS. Deși ultima oarăa când Apple a încercat să scoate Google din ecuație a rezultat un mic scandal legat de o aplicație de navigare sub-standard, scandal din care Google a ieșit victorios.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri