Contrabandiști, urmăriți ca-n filme. Cum arată pneurile mașinii lor după ce poliția a folosit un dispozitiv special de oprire

Data publicării:
dispozitiv de oprire a masinilor in trafic
Dispozitiv special folosit de Poliția pentru oprirea mașinilor

Polițiștii din Suceava au reușit să facă o captură-record de țigări, după o urmărire în trafic ca-n filme, în timpul căreia au mai multe tras focuri de armă. Contrabandiștii au putut fi opriți abia când polițiștii au folosit un dispozitiv special, care a făcut praf anvelopele mașinii folosite de traficanți.

Captură-record de țigări la Vișeu de Sus

Agenții au confiscat nu mai puțin de 1,5 milioane de bucăți de țigarete.

Polițiștii aveau informații despre transportul ilegal, iar în localitatea Straja au încercat să oprească un microbuz și un autoturism care transporta marfa de contrabandă. Șoferii nu au oprit la semnalele polițiștilor, iar aceștia au pornit pe urmele contrabandiștilor.

capcana pentru masini - politia romana
Dispozitiv de oprire a vehiculelor folosit de Poliție Foto: Poliția Română

S-au cerut întăriri, iar în localitatea Vicovu de Sus, politiștii au folosit dispozitivele de blocare.

Aceste dispozitive au fost primite în septembrie și acum au fost folosite pentru prima dată.

 

Chiar și așa, șoferii au încercat să își continue traseul. Atunci s-au tras focuri de armă. În cele din urmă, polițiștii au reușit oprească microbuzul în care se aflau țigările de contrabandă, dar contrabandiștii au reușit să fugă.

Toate cele patru roți ale dubiței care transporta țigările ilegale au fost perforate de dispozitivul special folosit de Poliție

 

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au folosit dispozitivul de oprire a vehiculelor, fiind perforate toate cele 4 anvelope ale microbuzului care transporta țigarete de contrabandă. S-a utilizat din nou armamentul din dotare, persoana care conducea microbuzul respectiv reușind să se facă nevăzută în lunca râului Suceava. A fost efectuată cercetarea la fața locului și au fost inventariate țigaretele de contrabandă fiind identificate în microbuz 76.149 de pachete de tigarete, respectiv 1,5 milioane de bucăți de țigarete de proveniență extracomunitară. S-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, cercetariile fiind continuate sub supravegherea procurorului de caz pentru identificarea autorului sau autorilor și probarea activității infracționale”, a declarat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Operațiune spectaculoasă de urmărire

Polițiștii spun că „autoturismul care seconda microbuzul a efectuat manevre constante de șicanare în trafic a autospecialei și de blocare a accesului acesteia pentru a asigura scăparea microbuzului”.

După ce s-a instituit filtrul rutier de pe raza orasului Vicovu de Sus, polițiștii au făcut din nou semnalul regulamentar de oprire, după care, în premieră, a fost folosit dispozitivul special de blocare a accesului și trecerii auto asupra microbuzului.

„Acesta și-a continuat deplasarea, însă a fost nevoit ulterior să oprească, având în vedere avariile suferite la nivelul pneurilor. În toată această perioadă, autoturismul care însoțea microbuzul a efectuat manevre riscante pentru a asigura scăparea acestuia. Polițiștii au executat focuri de armă în plan vertical, dar și asupra celor două vehicule. Conducătorul microbuzului a oprit sub protecția celuilalt autoturism, a sărit din microbuz și a fugit în lunca râului Suceava din apropiere, celălalt autoturism abandonând microbuzul. Echipajul de poliție a indisponibilizat microbuzul asigurând paza acestuia, existând riscul ca persoanele implicate în sfera contrabandei să revină, având în vedere cantitatea mare de țigarete transportate”, au precizat polițiștii, citați de Mediafax.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu și soția lui, 19 ani de iubire și doi copii. "Nici nu știi ce să zici la o aniversare din...
Pro FM
Hailey Bieber e însărcinată și are deja o burtică proeminentă. Modelul și Justin Bieber au anunțat că vor...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...