Criminalul din Grădina Botanică din Craiova fusese oprit de polițiștii locali înainte de atac. Nimeni nu a bănuit ce avea în rucsac

Data actualizării: Data publicării:
cercetari la locul crimei din craiova
Agresorul care a înjunghiat mortal o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova și a rănit un tânăr care îi sărise în ajutor  fusese oprit înainte de atac de polițiștii locali. FOTO: captură Digi24

Agresorul care a înjunghiat mortal o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova și a rănit un tânăr fusese oprit înainte de atac de polițiștii locali care patrulau în zonă și care au observat că avea un comportament neobișnuit. Polițiștii nu au bănuit că el avea în rucsac o cagulă și un cuțit de vânătoare.

Agresorul fusese oprit de o patrulă de poliție locală cu puțin timp înainte de atac.

Polițiștii locali care erau miercuri în Grădina Botanică din Craiova au povestit că doi colegi ai lor l-au văzut pe atacator ieri în zona unor statui. Avea un comportament neobișnuit, spun polițiștii.

În rucsac, băiatul de 17 ani avea o cagulă și un cuțit de vânătoare cu care ulterior a ucis fata de 14 ani și a rănit tânărul de 20 de ani.

Trecătorii care au fost martori la agresiune au strigat după ajutor, dar agresorul a fugit imediat. A fost prins ulterior și reținut pentru 24 de ore.

În Grădina Botanică din Craiova e o singură patrulă de câte doi polițiști.

Ancheta continuă la IPJ Dolj.

Atacatorul este fiul unui polițist de la IPJ Dolj, care activează la o secție rurală. El este elev la Colegiul Militar din Craiova. Acolo va avea loc o anchetă pentru a se vedea dacă principalul suspect a mai făcut probleme în trecut.

Prognostic rezervat în cazul tânărului care a supravieţuit atacului

Tânărul de 20 de ani care a fost și el înjunghiat este internat la terapie intensivă la Spitalul Județean Craiova, a fost operat, dar medicii spun că starea lui este critică, deoarece leziunile sunt grave. 

”Pacientul este în continuare internat în clinica ATI, în stare extrem de gravă, instabil, primeşte tratament de terapie intensivă complex şi susţinut, este în permanenţă monitorizat, spravegheat şi ingrijit de o echipă multidisciplinară de specialişti”, au declarat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Conform medicului, prognosticul este unul rezervat.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri