Cum s-a petrecut accidentul în care un pieton a murit călcat de autobuz. Ce arată imaginile de pe camera de bord

Data actualizării: Data publicării:
reprezentare grafica accidnetului in care un pieton a fost calcat de autobuz
Cum s-a petrecut accidentul în care un pieton a murit călcat de autobuz. Sursa: Grafică Digi24

Noi detalii în cazul accidentului mortal în care a fost implicat un autobuz de pe linia 335 din București. Sursele Digi24 spun că victima s-a împiedicat de o bordură și a căzut în fața autobuzului. Asta în timp ce angajatul companiei de transport în comun le-ar fi declarat anchetatorilor că nu și-a dat seama că a lovit un om și de aceea și-a continuat traseul.

Autobuzul era în stația Constantin Brâncuși, din Sectorul 3 al Capitalei. Surse Digi24 spun că pietonul în vârstă de 58 de ani s-ar fi împiedicat de o bordură și a ajuns sub roțile autobuzului. Șoferul ar fi spus că nu și-a dat seama, astfel că și-a continuat drumul timp de 30 de minute.

Magda Costache, jurnalist Digi24: Surse apropiate anchetei spun că pe imaginile surprinse de camera de bord a autobuzului se vede cum pietonul se împiedică de o bordură și pică fix în fața autobuzului, undeva în partea dreaptă a mașinii.

Mihai Tranca, liderul Sindicatului Liber din STB: Sunt convins că dacă n-a observat șoferul, un călător ar fi văzut și l-ar fi oprit din trafic. În mod sigur nimeni nu a observat așa ceva.

Tragedia s-a petrecut în Sectorul 3 al Capitalei. Iar polițiștii analizează acum imaginile surprinse de camere. Totodată, șoferul nu va mai conduce până la finalizarea anchetei, iar autobuzul este garat la Autobaza Titan. Reprezentanții sindicaliștilor spun că există o procedură amplă pe care orice șofer trebuie s-o urmeze.

Mihai Tranca, liderul Sindicatului Liber din STB: Este una foarte amplă, în sensul că mă asigur că în momentul în care pătrund în stație să nu acroșez vreun pieton, adică să intru lin, în sensul de a putea deschide ușile pentru coborârea pietonilor și urcarea celorlalți. După care sunt obligat să mă asigur temeinic când închid ușile și asta o fac în oglinda dreapta retrovizoare, după care, automat, mă asigur și în oglinda din stânga pentru a reintra în circulație și să mă deplasez către următoarea stație în siguranță, atât pentru pietoni cât și pentru terți.

A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri