Demisie la Romgaz, după ce ANI a sesizat DNA

Data publicării:
06022013 20m 20romgaz-48025

Marcel Piteiu a demisionat de la Romgaz Mediaș, unde era director de exploatare.

Potrivit unui comunicat al companiei, „în data de 6 februarie 2013, domnul Marcel Adrian Piteiu a fost eliberat din funcţia de director direcţia explorare în urma demisiei depuse de acesta, fiind la dispoziţia societăţii”.

„Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese, precum și a celor asimilate infracțiunilor de corupție, de către Piteiu Marcel Adrian, Director general al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz S.A. Mediaş”, se arată în informarea ANI.

El a deţinut funcţii de conducere în cadrul societăţii în ultimii opt ani. A fost director general adjunct, director de exploatare şi director general până în ianuarie 2012.

Are un dosar la DIICOT în care este acuzat de subminarea economiei naţionale. În acelaşi dosar este cercecetat şi omul de afaceri Ioan Niculae. Împotriva lui Marcel Piteiu a fost începută urmărirea penală, la finalul lui 2011, motiv pentru care a fost suspendat din funcția de director general în ianuarie 2012.

Procurorii spun că Marcel Piteiu împreună cu alte persoane ar fi prejudiciat patrimoniul Romgaz şi bugetul statului cu aproximativ 126 de milioane de dolari.

În perioada 2007 - 2008 Marcel Piteiu a ocupat şi funcţia de deputat în Parlamentul României.

Conform ultimei declaraţii de avere, fostul demnitar are trei apartamente, în Mediaş şi în Bucureşti, două case în Mediaş, o casă de vacanţă, dar şi un spaţiu comercial. În conturile sale se regăsesc şi aproximativ 233.000 de euro.

Știre în curs de actualizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri