Descentralizare. Pe ultima sută de metri, liberalii ridică o nouă obiecţie

Data publicării:
PORT OLTENITA dunare

Cu două zile înainte ca legea descentralizării să fie aprobată în Guvern, liberalii anunţă că mai este ceva de negociat. Concret, vor ca Ministerul Transporturilor să păstreze toate porturile fluviale.

„Aici nu e vorba de o ambiţie între PSD şi PNL, aici e vorba de nişte lucruri care încearcă să respecte raţiunea şi eficienţa. Problema este nu între consiliile judeţene si primari, ci între o structură centralizata cu o structura juridica unică şi administraţiile locale”, a afirmat Crin Antonescu.

PNL a ajuns la această concluzie într-o şedinţă care a avut loc la câteva ore după reuniunea USL. Acolo liderul PNL anunţase stadiul legii şi nu ridicase nicio obiecţie.

„Descentralizarea a intrat pe ultima faza de pregatire. În ceea ce priveste descentralizarea mergem fără ezitare pe un proiect major. Ideea este de a descentraliza cu adevărat tot ceea ce este practic să fie descentralizat. Descentralizarea nu este o negociere între reprezentanţii administraţie publice locale şi miniştri, mai dă de la tine, mai las de la mine”, a spus președintele PNL. 

După ce proiectul va fi aprobat în şedinţă de Guvern, Executivul îşi va asuma răspunderea în Parlament pe 19 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri