Sari la conținut

Descoperire macabră de Crăciun: Profesor universitar și soția, găsiți morți în casă

Directorul Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) Iaşi, Bogdan Maleon, în vârstă de 42 de ani, şi soţia sa, în vârstă de 38 de ani, au fost găsiţi morţi, în casă, luni seara.

ACTUALIZARE 13:35 - Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi susţin că directorul Bibliotecii Central Universitare din Iaşi, Bogdan Petru Maleon, şi soţia sa s-au sinucis în prima zi de Crăciun, la o diferenţă de câteva ore.


Potrivit unor surse judiciare, femeia prezintă semne de violenţă pe corp, motiv pentru care anchetatorii cred că este vorba de o crimă urmată de sinucidere.

Cei doi au fost găsiţi în locuinţa lor de pe strada Alistair, de o rudă care era îngrijorată că nu au ajuns la masa de Crăciun.

„Trebuiau să plece într-o vizită şi nu au mai ajuns şi a venit să vadă ce fac. L-a găsit pe el spânzurat. Atât ştim. În rest nu ştim absolut nimic. Era o familie atât de frumoasă. Nu ştiu... E o surpriză mare pentru noi. Nu se poate descrie în cuvinte”, a declarat una dintre persoanele care i-a găsit pe cei doi.

Echipajul SMURD sosit la faţa locului în urma sesizării făcute prin serviciul 112 nu a mai putut face nimic pentru salvarea celor doi soţi. 

„A fost primit un apel de intervenție la 112 pentru două persoane inconştiente, dintr-o familie, găsite de o rudă. S-a deplasat echipajul Terapie intensivă SMURD, care a găsit cei doi soţi, un bărbat de 42 de ani şi o femeie 38 de ani, în stare de stop cardio-respirator, dar cu semne de moarte deja instalată. Bărbatul era spânzurat de o grindă, femeia prezenta urme de strangulare și era întinsă pe jos în aceeaşi încăpere. Semnele de moarte fiind deja instalate, probabil de câteva ore, resuscitarea nu era indicată. S-au anunţat Poliția și Parchetul şi cauzele vor fi stabilite de medicina legală”, a declarat un reprezentant SMURD.

Bogdan Maleon era profesor universitar doctor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, iar din 2015 a fost numit director interimar al Bibliotecii Central Universitare.

Anterior, Bogdan Maleon a fost director al Muzeului Universităţii Cuza, deschis în 2010.

Cuplul Bogdan şi Anda Maleon nu avea copii. Cei doi au absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, în promoţii diferite. Anda -Elena Maleon lucra ca manager de proiect pentru diverse investiţii pe fonduri structurale.

Sursa: Agerpres