Detaliile oferite de tahograf în cazul celui mai grav accident rutier de anul acesta. Șoferul TIR-ului nu ar fi adormit la volan

Data actualizării: Data publicării:
accident ialomita 9

Informații noi despre cel mai grav accident rutier de anul acesta, care a avut loc sâmbătă și a lăsat în urmă 10 morți și șase răniți grav. TIR-ul avea 58 de kilometri pe oră în momentul impactului, iar varianta ca șoferul să fi adormit la volan pare tot mai puțin probabilă, mai ales că datele strânse de tahograful ajuns pe mâna specialiștilor din Transporturi arată că, în ultimele zile cel puțin, șoferul respectase timpii de odihnă.

Surse din ministerul Transporturilor vorbesc despre o primă analiză la care a fost supus aparatul tahograf care arată că șoferul ar fi respectat timpii de odihnă. El s-ar fi odihnit în medie 14 ore pe zi. Asta coroborat cu faptul că avea o viteză de aproximativ 58 de kilometri la oră și cu faptul că acesta oprise cu 3 kilometri înainte de locul impactului ar exclude varianta ca șoferul să fi fost obosit și să fi adormit la volan.

Experții iau în calcul fapul că șoferul e posibil să fi fost neatent la momentul impactului, de exemplu să se fi aplecat să ia ceva sau să fi avut o problemă medicală.

10 oameni au murit după ce un tir a spulberat microbuzul în care se aflau. Sorina Pintea, ministrul Sănătății a vorbit luni cu pacienții internați la Floreasca și la Bagdasar Arseni.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri