Directorul RMGC, la Digi24: Sprijinul pentru proiectul minier este masiv în Munții Apuseni

Data publicării:
dragos tanase RMGC rosia montana mediafax 1

Directorul general al companiei Roșia Montană Gold Corporation, Dragoș Tănase, a explicat, într-o intervenție telefonică în direct la Digi24, că sprijinul pentru proiectul minier este masiv în Munți Apuseni.

Oficialul a fost contactat în contextul în care în Capitală au ieșit în stradă și sâmbătă, pentru a șaptea zi consecutivă, sute de persoane care protestează față de acest proiect.

„Eu sunt în Roșia Montană în acest moment, stau de vorbă cu oamenii din zonă și vreau să vă spun că sprijinul pentru proiectul minier în această zonă, în Munții Apuseni, este masiv. Sunt zeci de mii de oameni care sprijină acest proiect, a fost organizat chiar și un referendum care a indicat că două treimi din Munții Apuseni și 80 la sută din locuitorii Roșiei Montane își doresc să pornească acest proiect”, a declarat Dragoș Tănase la Digi24.


„Roșia Montană este o localitate minieră și aici se propune o mină. Și atunci, oamenii din jur nu au ce să muncească, nu au locuri de muncă, nu au niciun fel de oportunitate și atunci își propun să pornească acestă mină. Noi aducem cele mai moderne tehnologii din lume la Roșia Montană, am renegociat acordul cu statul român, încasările la bugetul de stat sunt foarte importante. Credem că – evident, toată lumea are dreptul la opinie – dar credem că până la urmă autoritățile statului trebuie să se pronunțe și să pornească această mină în beneficiul României”, a precizat directorul general al RMGC.

Întrebat dacă este deranjat de faptul că mulți protestatari au ieșit în stradă în Capitală și alte orașe din țară pentru a-și manifesta nemulțumirea față de proiectul minier, Dragoș Tănase a declarat: „Cum v-am spus, sunt zeci de mii de oameni în Munții Apuseni care așteaptă acest proiect. Nu cred că e relevant să comparăm numerele, că sunt câteva sute în Piața Universității sau câteva zeci de mii, sute de mii de oameni care așteaptă acest proiect în Roșia Montană. Dezbaterea nu trebuie dusă într-o zonă emoțională. Am încercat și eu să dialoghez cu câțiva dintre protestatari, argumentele sunt cumva emoționale, de multe ori oamenii nu au informații. Mi-aș dori ca oamenii să se documenteze și să discutăm pe argumente. Până la urmă, care e problema? Propunem un proiect minier cu cele mai noi tehnologii, salvăm mediul – în Roșia Montană sunt niște probleme de mediu azi pe care noi le reparăm prin pornirea proiectului, investim în patrimoniu, creăm mii de locuri de muncă. Hai să ne așezăm la masă să vedem care e problema”.

În plus, Dragoş Tănase a declarat la Digi24 că a existat un referendum deja, pe plan local privind proiectul de exploatare minieră şi că nu crede că un proiect economic ar trebui să beneficieze de un al doilea referendum.

Magor Csibi, director WWF România, a intervenit, de asemenea, în direct la Digi24, subliniind că manifestare din Capitală este „absolut normală.”

„Până la urmă aste e esența și ideea democrației, ca atunci când oamenii nu sunt de acord cu direcția în care se îndreaptă o țară sau cum se iau deciziile economice, cum se fac legile sau cum ne gândim la dezvoltarea țării noastre, pe termen mediu și lung, atunci să ne manifestăm opinia”, a declarat Magor Csibi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri