DNA este un motiv de dispută între Traian Băsescu și PNL

Data publicării:
dna-2

Pe lângă câteva sfaturi primite de la preşedintele Traian Băsescu, Ramona Mănescu a avut parte şi de critici. „Vă doresc mult succes și îmi exprim speranța că nu veți mai avea aprecieri de tip Crin Antonescu legate DNA”, a spus președintele.

Preşedintele a făcut aluzie la o declaraţie susţinută acum trei ani de Ramona Mănescu, în care acuza DNA că ar fi o instituţie influenţată politic. „Mă întreb însă, dacă ştie exact Comisia Europeană cum acţionează DNA în România şi faptul că această instituţie nu reprezintă altceva decât un instrument de presiune politică la îndemâna preşedintelui Băsescu. (...) Îmi sunt neclare mesajele contradictorii ale Comisiei Europene care (...) promovează o instituţie abuzivă, de control politic asupra justiţiei, aşa cum este DNA-ul", spunea Ramona Mănescu, după publicarea Raportului intermediar asupra Justiţiei din 2010.

Însă nu doar noul ministru al Transporturilor a fost vizat de criticile preşedintelui, ci şi liderul PNL, Crin Antonescu. La începutul lunii, acesta acuza Direcţia Naţională Anticorupţie că nu ar fi imparţială.

„Nu întâmplător cea mai mare parte din activitatea DNA pare sa fie dedicata doar PNL.  PNL nu coabitează cu regimul Băsescu împotriva cărora au cerut votul românilor. PNL nu plătește taxa de protecție unor instituții de presă”, a declarat Antonescu.

Preşedintele PNL le-a reproşat, indirect, premierului Victor Ponta şi ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, faptul că nu ar asigura independenţa anchetelor DNA.

Mai mulţi lideri PNL au fost anchetaţi şi acuzaţi de DNA în ultimul an. Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat în prima instanţă la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă calificată. Ovidiu Silaghi a fost acuzat de DNA de trafic de influenţă. Emilian Frâncu, primar în Râmnicu-Vâlcea, Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării, ambii membri PNL, au fost, de asemenea, acuzaţi de procurori pentru luare de mită, respectiv fraudă la referendumul din 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri