Sari la conținut

Doi părinți au încercat să-și scoată bebelușul din țară ascuns sub o pătură

Un bărbat și o femeie din Dolj au încercat să ajungă în Spania cu bebelușul lor, acesta fiind ascuns sub o pătură, pentru că nu aveau încă acte pentru copil. Cei doi l-au ascuns pe bancheta din spate, dar au fost prinși de polițiștii de la Vama Cenad.

Cei doi părinți au încercat să iasă din țară marți seară, cu puțin timp înainte de miezul nopții, prin Vama Cenad. În mașină îl aveau și pe bebelușul lor, ascuns sub o pătură pe bancheta din spate, și încercau să-l scoată ilegal din România, nu avea documente de călătorie.

„În data de 08.05.2018, ora 23.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român F. M., în vârstă de 24 ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Bulgaria. Alături de acesta, călătorea ca pasager P. M., în vârstă de 22 de ani, ambii având domiciliul în județul Dolj. La controlul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit un bebeluș, ascuns sub o pătură, pe bancheta din spate a autoturismului”, informează Poliția de Frontieră, miercuri, într-un comunicat de presă.

În urma verificărilor, a rezultat că bebelușul în vârstă de un an și cinci luni este copilul lor, pentru care au prezentat un certificat de naștere eliberat de autoritățile spaniole.

„Cei doi au declarat că intenţionau să-şi ducă copilul cu ei în Spania şi au apelat la aceasta metoda deoarece nu aveau documente călătorie care sa le permită să se deplaseze cu minorul în străinătate.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat”, precizează polițiștii de frontieră.

 

Pe aceeași temă