Dosare penale pe numele şoferilor care încearcă să aducă în România maşini cu numere provizorii

Data publicării:
pol frontiera

 

Potrivit poliţiştilor de frontieră, de la începutul anului s-au înregistrat peste 50 de dosare penale întocmite pe numele unor şoferi care au încercat să intre în ţară la volanul unor maşini care aveau numere provizorii ori de probă, emise de autorităţile germane sau ungare.

„Din cazuistica înregistrată la nivelul punctelor de trecere ale frontierei rutiere s-a constatat că sunt cetăţeni care se prezintă, pentru a intra sau a ieşi din ţară, la volanul unor autovehicule care au montate plăcuţe cu numere de înmatriculare provizorii sau pentru probă, atribuite de autorităţile din Republica Federală Germania, cât şi cele de tip 'P' eliberate de Ungaria, cazuri care atrag răspunderea penală a conducătorilor auto”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, conform legii, „plăcuţele cu numere de înmatriculare provizorii cu caractere de culoare neagră în care perioada de valabilitate este înscrisă în partea dreaptă pe fond galben, eliberate de autorităţile germane, cu care vehiculele pot circula exclusiv pe teritoriul Germaniei”.

În acelaşi timp, plăcuţele cu numere de înmatriculare profesionale (de garaj) eliberate de autorităţile germane sunt valabile pe teritoriul altui stat doar în baza unui acord bilateral încheiat între cele două state, iar între România şi Germania nu este încheiat un astfel de acord, mai arată Poliţia de Frontieră.

În ce priveşte plăcuţele cu numere de înmatriculare de tip "P" (probe), acestea sunt atribuite de autorităţile ungare societăţilor comerciale care produc, comercializează sau repară autovehicule şi nu autoturismelor pe care sunt aplicate, astfel că vehiculele în cauză nu sunt înscrise în circulaţie în Ungaria.

Poliţia de Frontieră a precizat că singurele condiţii în care intrarea sau ieşirea din ţară a autovehiculelor sau remorcilor cu astfel de numere este permisă doar dacă dacă sunt „transportate în mijloace de transport (remorci, trailere, etc.)”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri