Două mii de copii sunt depistați anual cu tulburări de pronunţie şi scriere

Data publicării:
06022013 20vorbire-48014

Atunci am zis că o să îi treacă, dar am văzut că nu trece şi se accentuează pe zi ce trece, am recurs la logopedie”, a explicat mama Deliei.

Logopezii atrag atenţia că aceste probleme ar trebui să fie corectate înainte ca cei mici să împlinească şase ani. Altfel, vor întâmpina dificultăţi tot mai mari.

Tulburările de limbaj pot contribui la dificultăţile de învăţare în funcţie de gravitatea acestora şi, pe lângă tulburarea de limbaj avem în vedere şi modul în care copilul este afectat emoţional”, a declarat Roxana Dumitru, consilier şcolar.

Corectarea se face mult mai greu şi apar semnele pronunţiei defectuoase şi în scriere. Deci aceleaşi manifestări ale pronunţiei se vor manifesta şi în scris. Adică, înlocuiri de litere, omisiuni, chiar adăugiri”, a spus prof. dr. Geta Burlea, coordonator Centrul Logopedic Interşcolar Iaşi.

Un copil cu probleme de pronunţie are nevoie de 15 şedinţe de terapie pentru o grupă de consoane, spun specialiştii. La centrul logopedic interşcolar din Iaşi aceste ședinte sunt gratuite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri