Efectul pandemiei în trafic. Psiholog: Agresivitatea a scăzut

Data publicării:
trafic bucuresti

Pandemia are și părți pozitive. În ultimele luni traficul din București a fost mult mai liniștit comparativ cu perioada anterioară stării de urgență. Acest lucru se vede și în numărul de accidente produse luna trecută, care au scăzut cu peste 70 la sută, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019. Psihologii spun că pe lângă numărul mic de mașini, o altă explicație ar fi că aglomerația era principalul motiv pentru care șoferii erau agresivi și neatenți în trafic.

Pentru un bucureștean antrenat cu traficul infernal din ultimii ani, circulația din ultimele săptămâni a fost la propriu o gură de oxigen. Cu mai puține mașini pe stradă, și numărul accidentelor a scăzut simțitor.

Andra Arsintescu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră București: În luna aprilie a acestui an în municipiul București au fost înregistrate 13 accidente grave soldate cu decesul a două persoane, rănirea gravă a 12 persoane și ranirea ușoară a 2 persoane, în aceeași perioadă a anului trecut s-au produs 49 de accidente, soldate cu decesul a patru persoane și rănirea gravă a 48 de persoane

Șoferi:

  • N-am mai văzut accidente fie vorba între noi.
  • Mult mai linștit, mult mai ok, mult mai liber pe stradă.

Psihologii spun că atunci când nu sunt presați de timp și nu petrec minute în șir în trafic, oamenii sunt mai relaxați și mai atenți.

Mihaela Săhlean, psiholog: Vorbim practic despre o scădere a agresivității pe care o știam înainte și a impulsivității în trafic. Sunt mult mai relaxați, nu mai vorbim de șoferi multitasking, nu mai vorbim de șoferi impulsivi, nu mai vorbim de șoferi grăbiți de viteză neadecvată.

Traficul s-a mai aglomerat în ultima săptămână, comparativ cu începutul stării de urgență, dar nu se poate vorbi de ambuteiajele pentru care orașul era celebru.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi: Pe șoseaua Colentina unde șoferii stăteau zeci de minute la orele de vârf pentru a traversa intersecția de la Doamna Ghica, acum sunt mult mai puține mașini și se circulă foarte bine. Și în zona Unirii, un loc foarte aglomerat din Capitală, a fost mult mai liber în ultimele luni. Acum la orele prânzului când de obicei se creau ambuteiaje, sunt mult mai puține mașini pe stradă.

Numărul de mașini a adus beneficii și pentru mediu. În ultimele luni poluarea din capitală a scăzut simțitor.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri