Sari la conținut

Firea: Suntem pregătiți să facem față și celui de-al doilea val de zăpadă

Administrația Bucureștiului este pregătită să acționeze cu 700 de utilaje pentru a limita efectele ninsorii abundente, a anunțat primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, marți seara, la Comandamentul de iarnă.

zapada statia de autobuz Parc Sebastian, sector 5 100117

Imagine transmisă pe WhatsApp

"Suntem pregătiți să facem față și celui de-al doilea val de zăpadă din această iarnă. Ne-am pregătit bine pentru ca populația să nu sufere și instituțiile să fie funcționale", a afirmat Gabriela Firea.

Edilul general a precizat că sunt aproape 700 de utilaje în funcțiune și că au fost activate punctele fixe cu utilaje de deszăpezire. De asemenea, s-a început tratamentul cu material antiderapant, care va fi reluat pe parcursul nopții și, de asemenea, se va face de mai multe ori pluguirea zăpezii.

Primarul general al Capitalei a mai spus că mijloacele de transport în comun ale RATB au fost suplimentate și a adresat un apel către bucureșteni să nu iasă cu mașinile personale pentru a permite astfel deszăpezirea străzilor.

Gabriela Firea a subliniat că se intervine cu prioritate la degajarea de zăpadă a zonelor în care sunt școli, spitale și instituții publice.

Pe aceeași temă