Folosirea petardelor aduce dosar penal

Data publicării:
13122012 20petarde-38409

Aceste artificii sunt nelipsite în noaptea de Revelion. Atenție, însă! Numai cei autorizați au voie să le folosească. Pentru ceilalți este strict interzis. Dacă sunt prinşi, riscă un dosar penal. Dar există şi riscul să se accidenteze.

„Ne-am întâlnit cu situații în care inclusiv copiii au folosit astfel de obiecte pirotehnice, îndemnați de părinți. Și, atunci, riscați să fiți răniți și dumneavoastră și copiii dumneavoastră”, a declarat Alexandru Niculae, purtator de cuvânt al Poliției capitalei.

Doar steluțele de brad, lumânarile de tort, minitorţele sau minipocnitorile pot fi cumpărate legal de Crăciun. Vânzătorii trebuie să aibă autorizaţie, iar cumpărătorii, peste 18 ani.Celelalte materiale pirotehnice sunt interzise tocmai pentru că sunt extrem de periculoase.

„Orice persoană care face operațiuni cu aceste obiecte pirotehnice riscă un dosar penal, potrivit legii 126, cu sancțiuni prevăzute între trei luni și un an de zile”, a explicat comisar-șef Viorel Raicu.

Polițiștii anunță că şi în noaptea de Revelion vor face controale, iar cei depistați că folosesc petarde, baterii sau rachete vor răspunde penal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri